Iată că am reușit, printr-o simplă postare, să stârnesc atât de tare pe frații din primărie, că a existat nevoia să mi se răspundă. Contul a fost creat special pentru a mi se da replica, creat în aceeași oră cu postarea, deci cont fake. Ca idee… știți de ce nu am eu conturi false? Pentru că se vede că tot eu aș scrie. Idiolectul meu mă dă de gol, la fel și în cazul contului creat ca să-mi dea replica, e dat de gol de exprimare, idiolect. Poate că autorul comentariilor s-a amuzat la articolul anterior, cel despre salarii și faptul că oricât arată dl. primar pisica, salariile nu pot fi tăiate. Dar la postarea mea despre faptul ca UNELE persoane pleacă mai devreme din primărie, iaca s-a supărat și a dorit să scrie.

Este SUPER!, pentru că abia acum avem baza concretă a unui dialog. Trec peste micile răutăți adresate locului meu de muncă, nu are sens să mă inflamez având în vedere că oamenii văd Clubul Copiilor… Se văd rezultatele de la Club și rezultatele primăriei și cu asta închid subiectul „înțepăturilor” date la adresa-mi. Să revenim la speța în cauză: răspunsul dat de un angajat de la primărie, un frate sau o sora de la Republicii nr. 5.

Vedeți dumneavoastră, dragi cititori, eu am mereu senzația că scriu pentru cei 100-200 de oameni care (statistic) îmi citesc articolele complet. Așadar, când scriu, am senzația că scriu pentru oamenii care au mai citit măcar unu două articole, măcar să înțeleagă personajele. Așadar, pentru a explica cu exemple clare, mă voi autocita. Să vedem exact ce am scris eu… Ca să clarificăm unele aspecte, zic eu, fals create/transmise poate prost de mine, sau greșit interpretate, le clarificăm cu citate exacte:))).

În postarea la care apar comentariile, mă refeream la zilele de vineri care, la primărie, sunt scurte și la faptul că mai sunt zile onomastice, sărbători, zile de primar etc când e zi scurtă. Ceea ce este adevărat. Mai adevărat este ce am și completat că FIX aceleași personaje sunt: ba la țigară, ba la cafea, ba la lidl, ba concediu de 3 ori pe an… Este vorba despre fix aceleași persoane. Doar că s-au inflamat, și nu știu de ce, cei care stau peste program. De ce spun fals? Păi pentru că de foarte foarte multe ori am făcut precizarea că în primărie există MULTE persoane care muncesc și sunt și cei din categoria „sinecură”, doar că acum se pare că s-a uitat ce am scris, nu-i nimic, dăm cu citat:).

De ce tocmai cei care chiar stau până la 19 în primărie se supără? Asta nu am înțeles deoarece e clar că ei mă citesc, au văzut de atâtea ori că îi respect, informez corect populația despre ei și la iau apărarea când primarul îi folosește în jocul politic de a ataca Opoziția.

Persoana care a dat comment a spus că angajații din primărie sunt mari, vaccinați și se pot apăra singuri. Absolut DA! Se pot, doar că vă amintesc cum se citea serialul Munikipiului despre angajări. Se citea „la cafea” peste tot deoarece, la acel moment, voi, cei care acum vă supărați, pe voi cădea greul… Și acum, la salarii, mi-am dedicat timp să mă documentez și am scris ce am crezut că este just. Iar acum mi se părea just să scriu că există în primărie o clasă „socială” aparte. Care pleacă mai devreme, stă bine pe dotări uneori, cafeaua e cafea, salariul e chiar foarte bun. Pe voi, cei din primărie care luni ați stat tot programul, pe voi nu vă deranjează că aveți colegi mai șmecheri? Mă așteptam ca voi, chiar voi să mă susțineți, nu să vă supărați. Cine v-a spus că este despre voi… Minte.

Spre exemplu, uite ce scriam chiar în primul articol despre salarii, cel în care spuneam că nu au cum să scadă salariile, iată ce scriam: „Că pe voi nu vă dă nimeni afară! Trust me! Sunt unii din primărie care sunt așa importanți, încât fără cei 10-20 de oameni de bază, primăria se blochează! Îi și numesc dacă vreți. Fără primar, vice și alți oameni mai mult politici, primăria funcționează, dar sunt unii angajați care duc greul. Ei trebuie protejați!” Exact asta este ideea dragilor, că voi munciți și mâine veți avea coleg de birou pe cineva care mișcă aerul și pleacă la 13:00. Exact ce scriam de mai multe ori, dar văd că acum vă deranjează, probabil v-a spus cineva că la voi mă refeream? FALS! Știți că e destul sa trec o dată prin primărie și știu, știu cine stă peste program, știu cine pleacă mai devreme că și-a terminat treaba ceea ce e foarte bine și știu și cine ia 3 concedii și rupe prima ușa la libere:))) ei v-ați supărat că m-am luat de Permanent?:)))

Desigur mi se spune că peste tot sunt probleme, că și la profesori etc.. Fix asta spuneam si eu în articolul ACESTA, iată pasajul: „Aud mulți buhușeni criticând pe angajații din primărie că nu muncesc. Fals. Unii angajați nu muncesc. Ca în orice instituție, mai ales de stat. Peste tot este medicul praf, profesorul praf, avocatul praf etc. Toate domeniile au uscături. Problema este când șefu ăl mare doarme și nu curăță de uscături. Ba mai mult. Încarcă acest copac cu alte uscături, transformând primăria dintr-un aparat bine uns ÎN SLUJBA CETĂȚEANULUI, într-o instituție cu imagine de sinecură politică. ”

Am căutat exemple de pe site, deoarece pe Facebook sunt zeci de comentarii unde țineam să precizez faptul că nu tot ce se întâmplă e vina funcționarului. Spre exemplu, uite ce scriam într-o scrisoare deschisă pe care o găsiți AICI: „Dragii mei (la voi mă refeream), știți bine că vă iubesc si vă stimez pentru munca pe care o faceți. Sunteți permanent îndoctrinați că eu vă urăsc sau am ceva cu voi. Știți bine că nu e așa. De altfel, de fiecare dată când vin la primărie cu câte o problemă aceasta se rezolvă, deci eficiență.

De altfel eu nu m-am plâns niciodată de faptul că aș fi întâmpinat dificultăți în a-mi face ceva acte în primărie, ba din contră. Dar mă deranjează când partea „operativă” a primăriei ce se ocupă de anumite domenii.. e slabă.. De exemplul străzile…

Cred că în atâția ani mă știți. Știți că nu mă tem! Știți că spun Mereu ce gândesc fără filtru, direct, franc! Dacă știți acestea, atunci veți înțelege că dacă aveam ceva cu cineva dintre voi, spuneam cu subiect și predicat! Nu am fugit vreodată de conflict. Ba chiar aveam inițial tendința era să răspund într-un alt fel care nu avea legătură cu voi și cu mine. Dialogul este bun! Duce la progres. Dar nu dialog despre o premiză falsă care, în acest caz, este înțelegerea greșită sau interpretarea greșită a unui mesaj pentru a muta hate-ul. Exact ca în cazul Opoziției despre care se credea că dorește să vă taie salariile. Fals în ambele cazuri.

Atâta timp cât eu de multe ori am: mulțumit, apreciat, apărat drepturile etc., de ce acum vă comportați de parcă aș fi altă persoană doar pentru că ați crezut că mă refer la cei care muncesc? Mi-a spus cineva că în cazul ultimului articol nu am specificat expre! Măi oameni buni! După atâtea articole în care scriu aceleași lucruri și zic de N ori la cine și ce mă refer, la ce departamente merg slab… Chiar voi vedeți zilnic cine mimează munca.. de ce acum ați crede că DIN SENIN scriu despre voi. De ce aș face asta acum? Când chiar nu era acesta sensul.

Când ziceam că primăria nu face strada, doar nu mă refer că nu o face o doamnă de la casierie sau de la buletine! Nu mă aștept să meargă o doamnă de la impozite să pună asfalt. Că doar nu ea face! Primarul avea bani din 2015 în conturi de la vechiul primar și a dormit cu banii la saltea. Străzi începute, ciuruite și lăsate paragină Sunt dintre voi care stați pe străzi DISTRUSE .. hai să fim serioși că nici vouă nu vă place. Eu am asfalt, ar trebui să nu-mi pese?!

Doar vedeți cum vorbesc când vin în primărie în fiecare birou, se vede CLAR pe cine apreciez și pe cine nu…! Deci de unde măcar să vă vină ideea că ar fi vorba despre persoanele voastre, despre cei care au, cum am mai spus de atâtea ori, „pereții plini de dosare”… AAA! Că am scris că e primăria goală? Păi mă scuzați dar eu consider că unii oameni din primărie sunt MEREU acolo, sunt pe inventar. Sunt oamenii care s mereu acolo de care nu am comentat niciodată că m-aș fi plâns de taxe, sau urbanism, sau buletine, sau fonduri, sau secretariat, social etc etc. De fiecare dată când am mers în primărie, acei oameni erau acolo. Eu cred că Mica face parte din decor, pare că e din inventar că e acolo mereu (geamul la femeia asta e la mișto… are aer în rate faceți ceva…). La fel, peste drum, avem două doamne care explică zilnic faptul că, dacă ai mașina înmatriculată pe Neamț, o radiezi acolo, nu de la primăria Buhuși:))) am auzit eu de 3 ori explicația asta și omul tot a înjurat-o. Sau voiau să plătească taxele pentru altă localitate… Mai departe o iau din birou în birou și vă spun dacă vreți! Pe doamna Lili o văd zilnic cum cară dosare și e mereu acolo.. de colo-colo care dosare la judecătorie, la mine să citesc 7000 de pagini:))) Nu mai zic la Social unde .. sunt oameni care țin minte sute de cazuri sociale.. nu ați vrea o zi din viața lor. Va fi greu când se va pensiona acolo cineva. Va fi haos. Hai să mergem peste drum unde de MAI MULTE ORI am întors din drum pe doamnele care erau peste program și mi-au înregistrat cererile. Da, mie! Hai în cealaltă clădire, jos la buletine.. mereu e plin, mereu. Sus, la acte, se intră la foc continu după certif. de deces, naștere, căsătorie toate emise de doi oameni. Hai să mai merg și pe la fonduri unde nu știu cum respiră? Nu știu cum respirați de atâta maculatură. Mă rog. La ce birouri vă mai duc? Sunt oameni care își fac treaba. Ei sunt pe inventar. De câte ori să vă spun. Când zic ca primăria e goală nu am cum să mă refer la inventar. Că nu îmi amintesc să fi mers vreodată în primărie să nu văd măcar acești oameni plus mulți alții. Ei deschid ei închid. dar știm biiine la cine fac eu referire, știți și voi că aș scrie eu dar… se lasă greu după:))))

Am putea analiza multe aspecte din comentariu, dar prefer să ne oprim aici deoarece riscăm să picăm într-o capcană. Este prima și ultima dată când se mai fac aceste precizări. Dacă doriți să continuați așa, este alegerea voastră, știți că duc la meciuri doar că nu e un meci pe care eu mi l-am propus sau dorit, este o transmitere proastă a mesajului la mine (deși am dat atâtea exemple mai sus cu citat), ori s-a înțeles greșit ORI… și-a băgat dracu coadă. Că e post!:))

Pagina Munikipiul Buhuși își continuă drumul și se va scrie la fel. Aprecierea mea o aveți indiferent de cum alegeți să continuăm. Pentru că mereu am apreciat omul care își face treaba și la voi se vede și am zis-o deja de prea multe ori:)))