Astăzi, 25 mai, deodată cu sărbătoarea creștină a Înălțării, celebrăm și memoria eroilor ce au luptat pentru această patrie. Oare dacă știau ei pe ce mâini lasă orașul, se mai jertfeau?

Tot astăzi am participat pentru prima dată la o astfel de acțiune. Îmi aduc aminte, când eram mic, îl vedeam pe tata cum depune coroane de flori la astfel de ocazii. Era consilier local și era (încă) independent. De altfel, independența sa politică din acea perioadă m-a influențat mult în dezvoltare. De aceea nu am fost vreodată membru de partid și nici nu cred că voi fi.

Cu toate acestea, la această zi de sărbătoare, am participat alături de un grup de consilieri locali din opoziție la depunerea de coroane. De ce? În primul rând pentru că am fost invitat. E o onoare că după aproape 40 de ani de existență în urbe sunt invitat ca profesor de teatru la o așa manifestare. Credeam că doar „lumea bună”, doar anumiți profesori sunt invitați. Sper că nu sunt și eu din acea categorie acum:). Bref, alături de două eleve de care sunt și foarte mândru, am depus un buchet frumos de flori și mă uitam în public să-l văd pe micul Ștefan… așa cum eram eu la 10 ani în public și mă uitam la tata. Am sesizat că nu prea era public. Păi la 10 ani erau 4.000 de oameni la o astfel de manifestare.

Răutăcioșii ar spune că cei 4.000 au fost plecați alături de AUR. „Cel mai” patriot partid a lipsit astăzi. La fel cum a lipsit primarul de 1 Decembrie? Nae nu e, nici Pascăluță, susținătorul AUR de la gazetă nu au fost. Cu siguranță au fost undeva unde erau mai patrioți decât aici, la amărâtul de Buhuși. Miau!

Ca să nu vă încurc, le spun pe rând: ca profesor am venit la orice activitate de gen, indiferent cine ne invită, exemple avem. Ca cetățean… sunt gata să votez orice candidat care are șanse împotriva lui Zaharia. Dacă va candida un Ficus și e în turul 2 cu Zaharia, votez Ficusul. Pe persoană fizic nu mai pot cu acest domn, monument de impotență administrativă dar politruc desăvârșit.

Ultima instanță este… Munikipiul, cel care a scris mereu just, imparțial, lovind cu putere de fiecare dată când derapajele au devenit de-a dreptul drifturi penibile. Munikipiul nu va susține niciodată un candidat. Este apolitic și va fi. Ba mai mult, la fiecare campanie electorală pagina va fi închisă. Cred că am muncit prea mult pentru acest brand recunoscut până și de cei mai aprigi contestatari pentru echidistanță. Doar frustrații se fac că văd doar când critic o parte (puterea)…

Deși mutrele din față păreau triste și plictisite, au fost aceleași evenimente seci și lipsite de consistență cu un discurs scris de chat gpt… well… fost o zi super. A fost soare, m-am gândit la bunicu și cum s-a prăbușit el cu avionul (în mintea mea și el e erou)… m-am gândit la tata și cum era el independent pe vremuri… a fost o zi memorabilă. Fără AUR.