Peste un an vom avea alegeri locale la Buhuși. Așadar, intrăm în linie dreaptă pentru campania electorală. Facem o analiză sumară pentru a vedea ce alegere vom avea de făcut în cabina de vot.

Încep seria cu PSD deoarece este partidul „la guvernare” având atât primarul cât și viceprimarul. Despre primarul Zaharia am spus tot ce era de spus. Știe toată lumea părerea mea despre #voievod. Având în vedere vizita șefului de la Bacău, este FOARTE probabil ca voievodul să candideze din nou. De altfel se vede în oraș o lene generalizată a construcțiilor oprite intenționat pentru a termina „previzibil”… fix la alegeri. Scehma „clasică” de prostire pentru voturi.

Cine vine din spate? Mi s-a atras atenția că Adrian Păduraru, zis și Tzintzi, se pregătește, așa cum de altfel singura se lăuda online, pentru campania de primar. Mi-a fost arătată pagina sa de FB și cam așa văd și eu. Clar omulețul este în campanie. Nu știu dacă are aprobare de la șefu mare, dar ambițiile politice sunt străvezii. Nu cred ca PSD Buhuși a ajuns atât de rău/jos încât chiar să-l considere pe Tzintzi candidat la primar. Imaginați-vă un discurs public sau în ședință a domnului… e de Doamne ferește… nu există logoped în lumea asta să rezolve așa probleme iar primarul, prin definiție, este un comunicator.

Ca idee, când interesul este să fie votat un om trecut de pensie, se pune placa „avem nevoie de continuitate și experiență”, Când e nevoie să votăm unul de 40jde ani, se pune placa „să vină un tânăr”. Da, să vină un tânăr, da nu un sinecurist care nu e în stare să realizeze nimic fără partid sau fonduri cu care cumpără serviciile și apoi să laudă că a organizat dânsul. Dânsul nu a fost în stare de nimic fără susținere gravă de la partid. Adică chiar se dorește un primar a cărui singură realizare pe CV înainte de a fi membru PSD este aceea de fi fost angajatul lunii la Intersport? Atât?:))) Nu e destul că vânzătorul de teniși conduce „cultura” buhușeană? Se mai vede și primar? A ajuns rău tare PSD Buhuși dacă a ajuns la așa oameni…

Ba ARE! PSD are cel mai de succes buhușean: Constantin Poiană. Să pui pe Tzintzi la același nivel pe listă cu dl. Poiană… Scuzați.. dar dl. Poiană nu are niciun rival pe o rază de 80 de km… Este național, nu local sau județean… Hai să ne uităm că PSD mai are niște nume mari. Trebuie doar lăsate să prindă aripi.

La alegeri, dacă se merge iarăși cu Zaharia, sunt șanse de 54% să iasă primar, dacă este un singur tur de alegeri. Consilieri nu văd mai mulți de 6. Cu mari eforturi și asfaltări pe ultima sută… Hai un 7 consilieri, asta doar dacă numărul consilierilor este același ca acum. Altfel.. se mai schimbă numărătoarea. Pe scurt, nu cred că PSD va avea majoritate în Consiliul Local, deci se redeschide discuția despre viceprimar.

Despre dl. Teslariu voi scrie un articol aparte. Merită:*.

E amuzant sloganul dl. Zaharia: „pe drumul cel bun”… care drum? Ca noi nu avem drumuri, aia e problema majoră!:))))) Clar „a demonstrat” ce drumuri NU face:))))