Răspunsul l-am dat în primul episod pe care îl poți citi AICI și răspunsul este tot nu. Nu s-a schimbat nimic. dar merită comentat, credeți-mă!

Pe data de 24 noiembrie a avut loc Ședința de Consiliu local în frumoasa noastră urbe. Mi-a luat mult timp să găsesc răbdarea să pot asculta ședința de Consiliu Local deoarece se auzea îngrozitor de rău. Poate se remediază că a fost horror ședința!

La punctul 9 s-a votat „proiectul de Hotărâre privind diminuarea cheltuielilor de personal si majorarea bugetului de dezvoltare pe anul 2022 – inițiatori consilierii locali PNL și Pro România”. A explicat Avocatul Rotaru destul de simplu despre ce era vorba. Am explicat și eu în primul episod. Consilierii și cetățenii sunt deranjați de puzderia de angajări cu „premoniție” din ultimul an. Primarul a cam sfidat cu aceste angajări în condiții de criză economică, sanitară. Vă dați seama cât de ciudată este situația dacă eu scriam pe site cine va fi angajat, înainte să fie publicat anunțul de concurs… nu mă amenința Ledman cu procesul ca i stric apele? A trecut un an și nu m-a mai dat în judecată Molusca:)))

Este interesant că domnul primar spune că nici nu se pune problema de tăiat salarii… Hmmm.. eu am văzut în Globul meu de Cristal că domnul primar a chemat toți angajații din primărie și le-a spus că se dorește o tăiere a salariilor sau disponibilizări… Și că o să fie chemată o firmă de licurici auditați care să evalueze munca și în funcție de asta o să „vedem ce facem să mai umblăm cu foarfeca prin salarii”. Ei!, era doar un vis? Sau era realitate și acum nu mai poate face fenta cu tăiatul salariilor și disponibilizări? bahaha! Practic, este încă un episod jenant cum a fost acel episod cu: „închid biblioteca!”, dar de fapt oamenii erau în concediu. Adică show, artificii, steluțe mii! Partea proastă este că face jocuri politice și folosește niște oameni ca să împungă cu Opoziția…. meschin, mărunt, jenant pentru un primar în prag de pensie…

Cel mai concret este să vorbim pe numere. Ne numărăm tricourile. Nu sunt eu în măsură să spun cine să plece din primărie DAR, în orice instituție, există o metodologie prin care sunt eliminate posturi, primii pleacă cei care-s pensionari. Doar vă readuc aminte. Și dacă se ajunge chiar la „nucleul dur din primărie” se face dosar cu punctaj unde stați foarte bine pe vechime! Relax! E doar un joc de orgolii dar pare-se că primarul dă înapoi. Măcar de fațadă pentru că sunt sigur că în mândria sa nemărginită nu va ceda, sigur mai scoate el ceva din joben, nu cred eu să renunțe el la … dl. Fercu, spre exemplu:))). Deci va găsi domnul primar o nouă magie pentru că dânsul este Magicianul! I se potrivește cel mai bine acum această formă/formulare: Magicianul… Le scoate din joben. Spaf! El dă foc la instituție apoi el salvează instituția ca un pompier piroman:)). Lambada la două scaune, ce să zic?

Și aceasta a fost forma de guvernare a domnului primar în ultima vreme: creează un fals conflict, se plânge la popor, apoi tot el stinge conflictul creat de el: pompierul piroman. Mulțumim că ne salvați de propriile incendii. Nu mă mai aștept să facă ceva, este clar pentru oricine că nu mai are chef de nimic și că nu se implică real în nimic. Doar așteaptă pensia. Dar poate dacă nu ar stârni „incendii” ar fi și mai liniște în primărie…

Nu am cum să nu menționez discursul domnului Cojocaru care a început cu „de la 1816… cu Revoluția Franceză… nenea Nae”… Caragiale! A vorbit atât de mult și a încercat atât de tare să-și valideze raționamentul încât nici el nu mai credea ce spune, eu așa l-am simțit, mai ales când a dat 3 sinonime pentru un cuvânt… 3… trei sinonime… dar de ce? De ce să vorbești așa mult și degeaba? Eu cred că putea și 6 sinonime! Bis! Bravos națiune, dar de fapt hai să mutăm atenția fără niciun sens sau logică reală!

Deci domnul Cojocaru a avut un mesaj final de genul: „-Dacă desființăm biroul de fonduri europene… gata! Se rezolvă organigrama!” Stați? Păi spune asta tocmai dânsul care zicea anterior că demersul opoziției poate naște frustrări? TOCMAI EL să propună DISCRIMINATORIU să fie desființat un birou de doar două persoane? El nu naște frustrări? Ipocrizie din 3 fraze. Scârț! Deci el vrea să desființeze un birou unde acum sunt 2 duamne care se ocupă de TOATE fondurile aduse în Buhuși? Doar pentru acele 2 persoane? Alea erau problema? Adică pe dl Cojocaru nu-l mai interesa de pensionari și de sinecuri…? Acum, unica problemă era cu singurele două persoane care chiar aduc bani și investiții în oraș? Oau! Dublu Oau!

Și aici îi dau dreptate primarului! Da! Acolo nu doar că nu trebuie desființat dar mai trebuie adus ajutoarea. Eu aș spune că e nevoie de 5 oameni angajați! Da-Da… 5! Și un etaj întreg de birouri pentru acel departament! Și toți să facă doar dosare și să atragă fonduri. PE ORICE, doar să aducă fonduri și investiții non stop! Da să nu cumva să transforme până și biroul ăla în sinecură…! Că a zis în ședință că va muta pe cineva acolo.. Dacă mută acolo consiliera…! Murim! Ne dă înapoi! Mai bine nu duce pe nimeni sau angajează chiar un specialist! Fără pile la mișto! Adică știm bine cine urmează pe listă la angajări în primărie… Magicianul să lase magia și să lase biroul ăsta să-și facă treaba:*

Și mai vin cu o soluție. Să mai pună și alți angajați din primărie să facă proiecte europene. Spre exemplu, la angajare, directorul de la Casa de Cultură avea ca cerință specifică: experiență 7 ani pe scriere de proiecte pe fonduri europene. Ați uitat? Eu zic că această condiție limitatorie ar trebui să își facă efectul în prezent și doamna director să înceapă să scrie proiecte. Era chiar specialistă. Să ajute orașul. Spor! Cam un proiect pe an. Ce ziceți domnule Vinca? Am fost destul de precis cu propunerea mea? Pe aceasta cum o votați?:)

Mai dau o data dreptate domnului primar când vine vorba despre excavator. Da! E bun! Din partea, mea să cumpere toate utilajele posibile și nu glumesc! Orice om gospodar are toate sculele. Și mie, acasă, îmi place să am toate sculele.

În rest… ce să vă spun? Mult zgomot. Teatru ieftin când de fapt lucrurile sunt destul de clare.

PS: încă te gândești la fenta cu sclipici a Magicianului? Aia cu tăiatul salariilor? Hai că poate ar fi cazul să fiți mai uniți în primărie. Mă refer la nucleul dur… cei cu ștate vechi și care vă faceți treaba… cei cu pereți de dosare în jur.