Am rămas fără taste la tastatură cât am scris despre problema apei potabile în Buhuși. Apa care se ia, ca pe vremea lui Ceaușescu. Am și explicat motivele, pe care le voi relua și astăzi dar cel mai interesant este ce am citit ieri, la ceas de seară, un articol semnat de gazetar cu poza „penalului” Turcea.

Articolul menționează luare de poziție a fostului primar Turcea la ultimul Consiliu Local în legătură cu CRAB Buhuși. Ce mi se pare amuzant este că același gazetar care astăzi postează acest articol, acum fix 2 ani, scria despre Turcea că este „penal”, ba chiar mă facea „idiot” când scriam că ar fi mai interesant un viceprimar din opoziție. O fi aflat, între timp, gazetarul că atât Turcea cât și Zaharia erau în același dosar penal și, pe logică, dacă unu e penal e și altul? Acum 2 ani nu mai erau articole despre #vasilicăvoievod ci erau despre cât de răi sunt contracandidații voievodului.

Cât despre apă, chestiunea e simplă, noi o complicăm. Dacă nu plouă și e cald, lumea irigă și se termină rezervele de apă așa că seara se ia apa. Pe de altă parte, domnul inginer primar Zaharia a promis că schimbă aducțiunea de apă. A rămas, ca în alte cazuri, cu promisiunea. Gurile rele spun că sunt vreo 2-3 proiecte făcute și expirate, proiecte ce au costat, dar domnul inginer le-a uitat și astăzi, la ora vorbirii, țeava de aducțiune este peticită mai tare ca bugetul de Stat și colmatată în proporție de peste 50%.

Scrisesem acu ceva vreme că e o situație absolut incredibilă și că o catastrofă ne paște deoarece aducțiunea, adică acea țeavă mare ce alimentează tot orașul, cade… Le pasă? Nu! Smecherii au hidrofoare, puțuri etc. Plebea plătește. De fiecare dată când se ia apa, noi suntem taxați pentru că se învârte apometrul în gol, cu aer, până se amorsează conductele. Plătim aer la preț de apă. Țineți minte articolul cu CarboMol? Pastilele pt gaze și prostată? Nu le-a luat nimeni și conductele sunt astea, altele nu avem că nu avem gospodari să le schimbe.

Cum să-l mai cred eu pe dl. Turcea când el, cel care a scos programul de apă rece, cel care a dat drumu la apă rece non stop în oraș, vă amintiți că aveam apă cu porția? Ei el a dat drumu la apă … cum să cred ce zici când Tot El l-a pus primar pe Zaharia. Acum ne zice că nu e bun și că nu a făcut treabă? Păi nu tot Turcea ni-l recomanda în 2016 că e „ză best”?…. no es posible senior!

Pe scurt: o să fie mai rău, pregătiți-vă care cum puteți. Va fi ca pe vremea lui Ceaușescu când aveam apă cu porția. Plus program de apă caldă miercurea și sâmbăta… Poza spre reamintire:)

Amuzant cum se schimbă taberele și influențele în politică și gazetărie. Ce bine că am închis pagina cât a fost campanie. Munikipiul este apolitic până la capat.