Așa cum scrisesem întrun articol anterior AICI, strategia PSD Bohoș este de a strânge bani 4 ani pentru anul de campanie. Așa cum scriam și în 2018, când domnul primar zicea că asfaltează și a amânat până fix în campania electorală.

Metoda aceasta de a amâna lucrările până la campania electorală nu este brevet buhușean. Este o metodă folosită în toată Români, dar nu de toți primarii. Doar primarii slabi, fricoși, doar cei care se agață cu disperare de scaun procedează așa. Deoarece ei nu sunt în stare să facă treabă timp de 4 ani. Așa că îngrașă porcul în ajunul alegerilor, adică în campanie.

Acum, având în vedere că PSD și PNL coexistă la guvernare, banii pentru reziliența României au devenit bani de campanie electorală. S-au dat câteva milioane pentru străzi, deși ni se promitea că prin 2021 începem în forță. la fel ca în vechiul mandat, se vor face studii, licitații și se împing foi încă un an jumate. Ca prim minune toate se vor rezolva în 2024. Când am scris articolul în 2018, primarul și primăria dimpreună cu tot PSD ul au sărit că-s nebun + nesimțit că spun așa ceva. S-a dovedit că aveam dreptate. Niciunul nu a recunoscut această schemă patită a oamenilor care au câștigat cu cel mai slab scor din istoria orașului…

Să luăm exemplu marelui și mult lăudatului proiect cu Parcul + str Mihai Viteaxul și Cinema Victoria. În timpul campaniei electorale acest proiect ne era prezentat ca find ceva 100%, ba chiar se plusa cu stadionul și sala Polivalentă. În relitate, sunt gogoși. Pentru că oamenii au votat promisiunile din viitoarea campanie elevctorală. Practic, primarul nu a adus Nimic, nu a lăsat niciun proiect, nu avea nicio viziune (alta decât să-și angajeze niște datorii din campanie: consilieri, agricol, biblio, cultură-sport etc ). Iată cum oamenii au votat doar pentru 4 străzi asfaltyate în campanie și promisiunea că în viitoarea campanie se va finaliza ce aveau ei pozat prin fițuica mincinoasă.

Hai sa revenim la parc. Același parc pe care dl primar inginer Vasile Zaharia îl anunță, cred, a 3-a oară. Să anunți că „se va face” (la viitor) de 3 ori în 2 ani… oameni buni… e penibil. Statistic, în 6 ani de mandat, dl Zaharia mai mult promite că se va face, decât anunță că a finalizat. Promite 33 de străzi, promite strada Catemir și Mircea Voievod, promite că rezolvă apa, promite că se face parcul, promite posturi… stop, posturile promise s-au rezolvat.

Deci mai contează și cui promite…