Orașul Buhuși pare uitat de lume/ în timp. Deși este, majoritatea străzilor arată ca și cum ar fi din Ucraina de azi: bombardate. Parcări uitate de pe vremea lui Gheorghiță sau Pecaș. Apa cu porția și multe alte probleme ce trebuie rezolvate ieri, atât de urgente sunt. În aceste condiții, Primăria lucrează într-un ritm incredibil de încet. Administrația Zaharia, în primul mandat, a reușit contraperformanța de asfalta vreo 4 străzi în 4 ani. Cam una pe an. Și toate rezolvate fix în campania electorală, din prima în ultima zi…

Anul acesta, Consiliul Local a votat un buget unde se promiteau niște investiții. Printre ele și parcări, ceva oau pentru orașul nostru. În spatele magazinului Agricola este o parcare care trebuia asfaltată. Operațiunea durează o zi, în mod normal, adică în orice altă localitate de pe Terra… Pe 30 iunie postam, cu poză cu tot, începerea lucrărilor la acea parcare. Abia ieri au terminat de asfaltat parcarea. Dacă o făceau 3 oameni cu o roabă se termina mai repede. Este Uluitor că o parcare durează 30 de zile. Acum mna, dacă era campanie electorală, era domnu primar numai pe șantier acolo alături de oficina de partid și făceau numai poze… ghinion!, nu e campanie și ritmul lucrărilor este cel pe care-l vedem. O parcare în 30 de zile. Și nici acum nu e gata. Au lăsat, la fel ca în cazul străzilor asfaltate în campanie, o gură de canal adâncă de 15 cm. Acolo mai durează cel puțin o lună până rezolvă corect, inginerește nu cârpeală.

Cred că parcarea va fi inaugurată în viitoarea campanie electorală:)) Glumesc, acuș vom citi pe oficine cum s-au făcut parcări pentru locuitori… și ce bravo sunt liderii noștri. Uraa! Trăiască, Ura!:)

Vă spun un secret care să rămână între noi: Dl. Zaharia a avut banii din 2016 pentru acea parcare, dar nu a vrut să o facă. Dacă o făcea atunci, la ce preț avea asfaltul, îl costa nimic, dar nu a vrut, a ținut banii la ciorap până în 2020 când explodaseră prețurile și a făcut doar 4 străzi… Acum nu a mai putut amâna pentru că mai scriem și noi, mai citesc și oamenii și nu le mai poate amâna ca de obicei, având în vedere ce s-a votat la Buget.

În poze e parcarea astăzi, 29 iulie. Se asfalta și miercuri… deși, repet, pe 29 iunie se asfalta… o lună de asfalt la o parcare. O parcare supraterană, nu e una subterană cu pasaje, cu locuri de joacă deasupra, parcuri, spații verzi sau alte nebunii demne de 2022! Nu! Doar asfalt pe jos, ăla de-l pune o firmă, nici măcar primăria.. atâta se poate la Buhuși unde nu vrea nimeni să ia niște pastile de putut, ca să poată mai mult:)

Concluzia vine de la vecinul meu: „bine că a făcut ceva, nu mai contează cum”. Buhuși 2022 – atât se poate:) Sau…primim cu lingurița pentru că atât merităm. Atât cerem, atât primim. Altfel cum explicăm că la unii se poate cu alte viteze și la noi cu viteza melcului turbat:)