În luna Aprilie, la votarea bugetului orașului am fost și eu în sală și Consiliu a votat TOT ce a vrut primarul Zaharia. Articol AICI. Mai puțin niște bani pentru CSO deoarece nu erau competiții încă fiind pandemie de COVID, dar consilierii opoziției au promis că la rectificare vin cu bani pentru CSO. Zis și făcut. Vine rectificarea bugetară în ședință extraordinară luni și se votează rectificare bugetară pentru CSO! Surpriză: consilierii PSD au votat împotriva rectificării. Au votat ÎMPOTRIVA sportului Buhușean. CUM? Aceeași consilieri care urlau ca nu sunt bani la CSO că „ne batem joc de munca de atâția ani”, acum votează împotrivă? Da!

Motivația consilierilor PSD (mânați în luptă de primar) a fost că vor să dea banii alocați la rectificare CSO către salarii. Deci banii pentru copii trebuiau să se ducă la Salariile din primărie? Oau! Asta au votat consilierii PSD Buhuși! Pe scurt: Consilierii Opoziției au cerut primarului de la începutul anului reforma aparatului/primăriei, reducere de posturi pentru eficiență deoarece domnul Zaharia a angajat mult și fără eficiență și asta cerem TOȚI din oraș: o primărie mai aerisită și cu mai multă eficiență. Domnul primar a refuzat reforma și a dus compartimentul Cultural în imposibilitate de plată! Acum se plânge pentru că și „bărbații plâng câteodată”. Ok, și de ce trebuie să sufere clubul? De ce să sufere copiii? Ca să aibe salarii niște prăfuiți neremaniați? Doar că Opoziția a votat ca banii să ajungă la CSO, la copii și susțin reforma sistemului bugetar din primăriei.. ceva ce domnul Zaharia urăște: reformă! Având în vedere că a angajat cu duiumul și normal ca nu vrea reformă.

Pentru a da o replică(a se văita), domnul Zaharia s-a cerut la „presă” și a comandat un interviu. Acel interviu este comandat după părerea mea. În interviu, domnul primar spune niște neadevăruri incalificabile. Fake newz-ist în toată regula. Este trist să văd cum, în prag de pensionare, acest domn se face de băcănie și pune lipsa de bani la salarii de la compartimentul Cultură pe seama Consilierilor din opoziție și nu spune că Bugetul votat în Aprilie, bugetul lui, a fost Prost făcut! Ba mai mult, cu mult tupeu, primarul amenință că va suspenda activitatea de la Casa de Cultură și de la Bibliotecă de la 1 septembrie. Ei zău? Și ce facem? Mințim oamenii că avem spectacol de teatru în Septembrie dar de fapt nu se ține? Asta facem? Bravos!!!

Declarațiile domnului primar sunt TOTAL iresponsabile. Nu știu ce a pățit, dar atitudinea asta va duce orașul în faliment doar pentru câteva acțiuni politice eșuate.

Haideți să analizăm de ce nu sunt bani! Cine ține „pușculița cu 2 bani! ai orașului? Păi duamna Contabil Șăf? Duamna aceasta a ajuns la Buhuși NU PRIN CONCURS DE ANGAJARE, ci prin transfer de la Racova și promovare! Oare e corect să angajezi așa? Dacă era bună, de ce nu a fost concurs de angajare. dar asta e alt subiect pentru o altă adresă la ANFP. A fost și în cazul duamnei o angajare pentru reîntregirea familiei? Dacă nu mă înșel și soțul era angajat la primăria Buhuși. Duamna Contabil ȘĂF de ce nu a făcut bugetul corect? De ce nu a bugetat și salariul lui Tzintzi sau a domnului pensionar Fercu? De ce acum suntem amenințați de domnul Zaharia cu închiderea spațiilor de cultură, alea cu activitate minimală și propagandistă pentru PSD? Doar pentru că vrea să arate că e șef și face doar ce poftește sau pentru a-și proteja niște oameni angajați? Atitudinea lui este de a îngropa CSO și Cultura, după el potopul!

Despre CSO …. o să scriu mai pe larg cum PSD Buhuși încearcă falimentarea acestui Club, după ce ani de zile a fost o vacă de muls, cel puțin dpdv imagistic pentru că în campanie atâta s-a tras de CSO… poze peste poze. Iar acum este lăsat în paragină de domnul primar (dimpreună cu consilierii) Este părerea de outsider dar voi avea în curând și ceva documente de studiat și vin cu detalii mai ample. O să analizăm și (deloc) surprinzătoarea demisie a duamnei Lili, cea care a fost angajată la CSO mai mult fără activitate din cauza pandemiei. Acum, că există activitate, dânsa fuge de muncă? Că încă nu știm de ce a demisionat. Sau s-a speriat de legea 544?:)))) Mai (ne) amuzăm și noi, nu?… Nu!:)))

Stimați consilieri PSD, fiți consecvenți. Dacă ați cerut la Bugetul din aprilie bani la CSO, votați asta și nu împotriva copiilor că nu au nicio vină. Nu folosiți CSO în lupta politică pentru că lumea va vorbi! Lumea nu e așa proastă și când vine vorba de copii… veți vedea!

Concluzia este că domnul Zaharia nu se dezminte. În loc să facă administrație publică, să se ocupe de străzi, de canalizări, de apa care NU ESTE, de parcuri.. el face mici tarantele politice pentru a hrăni gurile a două trâmbițe răsuflate. Penibil pentru statutul său de… primar. Demn de un episod din D’ale lui Mitică. Curat murdar!