Astăzi am fost la ședința de Consiliu Local. Discuții aprinse, ca de fiecare dată. Au fost voturi plicticoase, replici acide și un pic de dramă.)

Cea mai dubioasă dezbatere a fost punctul despre auditul de la CSO. Doar că nimeni nu a vorbit despre audit, a fost o văicăreală continuă. Povestea e lungă și plicticoasă, pe scurt: domnul Cojocaru a cerut audit pentru CSO. Duamna Lili s-a supărat pentru că nu i-a fost „reperată onoarea iei” de duamnă! Că a fost ea acuzată pe nedrept! Așa că și-a dat demisia! Doar că la ședință am aflat de la avocatul Rotaru că de fapt situația la CSO este crâncenă! Că de luni de zile, ba chiar ani de când contabilitatea se plânge de contract. Că duamna Lili a muncit ca o ieroină pentru CSO, că nu are echipă. Că nu-s uniți consilierii să ajute CSO care este în moarte clinică pentru că sunt ”probleme vechi”. Oameni buni, toți consilierii care au luat cuvântul după plecarea domnului Cojocaru, au deplâns situația și au zis „nu știam că e așa grav și e de mult așa!”… Și a luat cuvântul duamna Lili care plângea de se cutremura banca pentru cât a muncit ea și ea nu mai poate. Ok, până aici e ok?

Doar că de abia de aici urmează partea faină! În primul rând, avocatul Rotaru ia cuvântul și prezintă soluția și rezolvă situația cu contabilitatea. În 2 săptămâni!

Au luat cuvântul alți consilierii care au deplâns situația financiară a clubului! SERIOS? DE BANI! Că trebuie să fim alături de CSO că nu au bani! Domnul primar ia cuvântul și spune ceva CORECT! Oameni buni, CSO are bani și a avut mereu buget ok! Nu a fost niciodată problemă de bani! Anul trecut au rămas cu 65.000 ron… Acum au primit 82.000 la rectificare. Oameni Buni! La finalul anului au buget mai mare decât au cerut! Și tot vor rămâne cu bani! Atunci, care e problema?

O lluăm pe logică și pe afirmațiile domnului Rotaru. De când sunt problemele? Păi de mai de mult, de pe vremea celuilalt CA, cel controlat de PSD și președinte era Tzintzi. Remember? Ce a făcut Tzintzi atâția ani? De ce a trebuit să își dea demisia duamna Lili și Rotaru să salveze in extremis situația cu economistul? De ce? Pentru că la CSO nu a fost niciodată transparență. De ce nu a venit nimeni în echipa aceasta? De ce pe vremuri erau performanțe?

Țin să atrag atenția domnului Rotaru că CSO nu era sub zero când a venit duamna Lili. Echipa de handbal avea performanțe pe vremea când era la CSO domnul Viceprimar Vasile Zaharia și era și Nae la echipă! Atunci erau cu performanțe MULT peste ce este acumâ și bani MULT mai puțini!

Concluzia mea este că în ședința de astăzi domnul Rotaru a explicat care-s problemele la CSO, toate descoperite și rezolvate după demisia duamnei. Se rezolvă cu firma de contabilitate, se degrevează de treaba directorul executiv. Și se deleagă o parte din sarcini altor oameni din primărie sau de la CSO. Eu aș adăuga și schimbarea statutului cu plata salarială a dir. executiv de la Buget local și alocarea dr bonusuri salariale ÎN FUNCȚIE DE CRITERII DE PERFORMANȚĂ!

Poate avem o discuție aplicată și despre performanță. Că duamna Lili s-a lăudat astăzi cu un turneu amical în Ungaria, dar nu spune nimic despre momentul în care echipa a fost retrasă din turneul final din România de Tzintzi, ca să plece la o stagiune în Germania. Oameni buni, neavând niciun reper, niciun standard de perfomanță, nicio misiune din partea CA-ului, executivul poate lua astfel de decizii aberante: pleci cu echipa în Germania și te retragi de la Turneu Final în țara ta!!!

Nu înțeleg, deci, de ce a plâns duamna Lili? Că nu i-a fost „reperată onoarea”, sau pentru că nu mai făcea față muncii deoarece nu a fost în stare vechiul președinte să rezolve aceste probleme? Păi noul CA este din aprilie… Iar problemele sunt „de mult” după cum a spus chiar și duamna Lili!

Părerea mea este că duaman Lili ar fi un bun executant. Excelent! Este un om foarte muncitor la fel ca și Vicele. Buni la muncă și executat și au inițiativă. Dar ea nu poate fără un lider. Nimeni în oraș nu i-a contestat munca și meritele duamnei Lili. ATENȚIE! NIMENI! Laurii nu au fost niciodată în discuție? Deci de ce plângea? De ce și-a dat demisia? Vă spun eu: de oboseală! Că muncește prea mult la un cal mort. Trebuie reforma acolo. Niste măsuri asunate! Că de fapt CSO era băgat în pământ de vechiul președinte și vechiul CA, total absenți și neimplicați

Soluția reală ar fi ca duamna Lili să renunțe la orgoliu și să meargă frumos la concurs și să se reangajeze. CA-ul trebuie să găsească formule de plată din Bugetul Local a salariului. Apoi plată de bonusuri de performanță. Că nu există sport fără o minimă performanță sau target!

Lipsește cuvântul „teamwork” la CSO. Și pentru că duamna Lili nu a învățat termenul de „echipă”. Poate devine mai caldă…