A fost fratele vostru la ședința de Consiliu de Local miercuri, 21 aprilie, de ziua tatălui meu căruia îi spun La mulți ani! acum, pentru că nu am fost la el la masă, ci am mers la ședință. Sorry dad!

Ședința a fost.. show. Președinte de ședință a fost avocatul Rotaru. Domnul primar era cuminte la tribună. Așa, ca pentru noi, vă spun că s-a schimbat MULT atmosfera de la ședințe. Țineți minte ce scriam acum câteva luni? Aici scriam că nu avem consiliu local pentru că nu există altceva decât Zaharia. El centra, el dădea cu capul. Asta era prin Noiembrie și cred că mulți nu știau despre ce este vorba în consiliu. Atunci, în noiembrie, am luat cuvântul, m-au aplaudat și la final domnul Zaharia a zis o vrăjeală și a rămas ca el. Asta era atmosfera. După două luni, în ianuarie, am văzut o schimbare majoră. Aici e articolul despre cum i-au tăiat protocolul lui Zaharia. M-au amuzat.

Ce a fost pe 21 la ședință? A fost SHOW! Lipseau doar luminile colorate că atmosfera fu incendiară. La propriu, că am murit de cald. Paradoxal, îmi aduc aminte la prima ședință am făcut un mare frig.

Să le luăm pe rând! Mai întâi a fost o parte care a trecut repede. Practic era discutat totul pe comisii și oricum se știa cum se va vota: buget pe școli etc. Înainte de disputele ca la box dintre Zaharia și opoziție, remarc pe scurt cum a fost dat afară Mustacino. Păi, orice moment legat de Mustacino în ședințele de CL este îmbibat în penibil. Vă amintiți când urla „penalii” în ședință? Acum a fost dat afară pentru că scria tendențios pe Facebook despre consilieri, cu ei de față și punând poate presiune pe ei. Personal, nu sunt de acord să fie dat afară, nu știu să explic de ce. Dar, a fost dat afară pentru că și în oraș există o saturație cu personajul. Important este să remarc cum a răspuns el. Am murit de râs. După ce a fost evacuat, a scris că doar consilierii opoziției au votat să fie dat afară. Eronat! Și cei de la PSD au votat să fie dat afară:)))) Superbisim!

A urmat o dispută aprigă. Turcea a cerut bani în plus pentru spital. Mai întâi sume mari, apoi tot a renunțat deoarece primarul și contabila șefă explicau că nu sunt bani. Domnul Teslariu a spus că de ce nu au dat anul trecut? În condițiile în care era alt consiliu atunci. Domnul primar s-a opus vehement, cu toate argumentele și toți consilierii. Până la urmă s-au certat pentru un amărâți de 25k RON. Păi dacă anul trecut primăria a dat juma’ de miliard vechi pe flori, se împiedică Zaharia de un sfert de miliard vechi pe spital? Se pare că da.

Primarul era foarte preocupat să aibă CSO buget mare. Cu bani blocați pentru o cerere de finanțare. Pe scurt, au mai luat de la sport. Dar, având în vedere că inițial era cel mai mare buget și că anul trecut le-au rămas 65k… Ca idee, s-a negociat la sânge: Opoziția a luat de la sport și a dat la spital. Cam asta e ecuația pe scurt.

Concluzia mea: primarul nu mai are consiliul deși a mai încercat, văd eu, negocieri cu doi nehotărâți via Covrigel Abilul (poate voi scrie vreodată ceva despre viitorul candidat la funcția de primar). Foarte interesanți consilierii.

Îmi pare rău că nu sunt, uneori, în consiliu. Mi-ar plăcea ENORM să am o dezbatere publică 1 Vs. 1 cu Cojocaru! E bun, dar îi lipsesc meciurile. Se vede că nu are cu cine. Doar de dragul dezbaterilor aș fi vrut un „meci” cu el. Nu de alta, dar vine pregătit. E mai simpatic acum. Înainte se scremea mult să susțină ceva pt Zaharia că, de obicei, era o prostie. Și se lega și el de chichițe. Ei! Acum să vezi cum clădește un argument legând o situație de facto care râcâie multă lume! Dau exemplu exact, zice Cojocaru către Zaharia: „ne tratați cu aceeași aroganță ca modul în care ați dus la îndeplinire hotărârea Consiliului Local de a colanta mașina cu culoarea gri pe mașina gri, în bătaie de joc față de noi și față de cetățean. Vă este rușine cu instituția pe care o reprezentați?” Bine zis. Evident nu a fost răspuns din partea primarului, doar s-a înroșit. A mai fost o replică foarte bună a lui Cojocaru, stârnit de primar care se băga în seama că știe cum se fac tot felul de reparații/investiții la spital. La asta Cojocaru i-a amintit lui Zaharia de firma ce a făcut „interesante” reparații la spital, firma fostului viceprimar Zaharia, anchetat penal ulterior.

Din păcate, Cojocaru nu are cu cine duce meciuri. A încercat o dată Scribitoru să spună ceva și.. mai bine nu venea la ședință, păstra ambiguitatea, acum e certitudine pentru toată lumea. Și da, e prima dată când scriu de Scribitoru, nu de alta, dar se cere băgat în seamă de un an, dar acum nu s-a lăsat până nu s-a făcut singur de cacao și în Consiliu.

Primarul, izolat de propria-i aroganță, are, în discurs, aceeași schemă în Dezbateri: te ascultă, apoi caută o chichiță pe care o exprimi greșit… și se fixează pe acel detaliu cu veracitatea unui pitbul care-și ia o bâtă în cap. Nu-ți va răspunde concret la o întrebare, ci va căuta să-ți discreditezi însăși chestiunea propusă spre discuție. Pfff.. cum făcea el cu mânuța ca să tacă la ședință consilierii.. asta prin Noiembrie. Acum.. mucles. Acum cere voie cuviincios, la respect!:)))

Turcea a fost extrem de vocal. Nu l-am văzut de foarte mult timp așa. Nervos! Ați văzut că el era, mai nou, vesel, relaxat. Aici era nervos când vedea că doamna contabil nu voia să dea un amărât de 25k pentru AC la spital. O chestiune minimă de a avea un aer condiționat într-un spital, zic. Dar a rămas ca Turcea.

Aș mai remarca și faptul că și restul consilierilor (sau măcar o mare parte dintre ei) au înțeles jocul. Au înțeles cine e Zaharia, cine este vicele și viceversa. Era interesant dacă era în sală și Diaconu. Sigur ar fi avut câteva replici interesante.