Deși scriu și opinez în mediul online despre orașul Buhuși de mai bine de 10 ani, am avut mereu o limită, am avut câteva principii de la care nu m-am abătut. Cel dintâi este Familia. Niciodată nu am atacat, online sau offline, familia unui politician sau angajat al primăriei. Am considerat a fi josnic să fac asta.

În campania din 2020, deși aveam pagina închisă, mi-a fost atacată familia de un cont fake din partea unui partid. Evident că atacul era un fake ordinar, dar era făcut de un membru de partid cu interes în cursa electorală și dornic de a lovi într-un candidat folosind familia mea. Josnic și fake.

Am observat cu tristețe, zilele acestea, un artidol cu care dezavuez complet. Nu am scris, până astăzi, niciodată despre politica editorială a altor publicații locale, dar simt că limita jurnalistică a fost încălcată pentru .. nimic. Nu există nici măcar interes jurnalistic pentru a face asta. Doar o răutate gratuită. După acest moment trist în jurnalismul local, te aștepți oricând ca sora, soția, mama, tatăl tău să fie filmat săunând ceva ce nu are legătură cu tine. Ce vină are orice consilier local din orice oraș din România că-s pensiile mici? De ce ai lega un consilier local și mai cu seama mama pensionară a acestuia de ceva ce nu are Absolut nicio legătură cu el? Dacă era mama Ministrului de Finanțe… poate înțelegeam deși nici acolo nu e ok pentru că, așa cum scriam mai sus, avem limite și familia este una dintre ele.

Poate că nu întâmplător toate i se întâmplă consilierului care coordona cele mai fără de scrupule conturi fake din online-ul Buhușean. Poate că e karma și vede și el cum este să i se atace familia, când și el a făcut asta ani de zile la adăpostul unor conturi fake, dar chiar și așa mă dezgustă demersul. Nu pentru că mi-e milă de dânsul, deoarece nu am nicio milă, mai ales știind câte mizerii a scris online, chiar față de mine și familia mea, dar mi-e rușine de mama acestuia, de o pensionară care nu are absolut nicio vină în această luptă surdă și fără scrupule.

Așa politicieni… așa presă… Nivelul ambelor tabere este atât de jos, atât consilierul în cauză, cât și „jurnalistul”, că îmi vine să închid totul și să merg acasă deoarece nu aș vrea vreodată să-mi fie amestecat numele cu cele 2 personaje fără de scrupule și onoare.

Stimată doamnă, ne cerem noi scuze pentru situația creată. Sunteți o victimă atât a guvernanților ce vă umilesc cu o pensie infimă, dar și a politrucilor locali ce vă folosesc fără scrupule. Să vă dea Dumnezeu sănătate și pensie lungă!