Imediat după alegerile din 2020, primaria Bohoș s-a grăbit să angajeze cât mai mulți „soldați”ce au luptat în „tranșee” pe tot parcursul campaniei electorale. De la LedMan, până la Tzintzi (Nenumitul) sau duamna consiliera, plus alții, așa s-au plătit polițele din campanie.

Unii ne-am revoltat de tupeul scandalos al primarului de a face aceste manevre fără nicio jenă, un adevărat Lanister deoarece „își plătește mereu datoriile”…

Desigur că s-a zvonit că au mai existat și alte instituții folosite pentru răsplata noilor colegi din Consiliu Local… gurile rele spun că a fost folosit chiar și spitalul.. dar n-am dovezi, deci nu pot spune asta, deși spitalul este cel mai mare angajator de bugetari din Bohoș…

Au mai fost angajări la primarie în ultima perioadă, dar anunțul de luni mi-a sarit în ochi. Se caută un contabil, iar eu m-am mirat pentru ca fix acum Curtea de Conturi se află la Buhuși. Întâmplător sau nu, la liceu nu mai avem contabil șăf de la 1 aprilie și nu, nu e păcăleală.

La fel de întâmplător, observam de un an de zile că ALDE a devenit un fel de M10 din mandatul trecut, adică un PSD sub acoperire (PSD2), iar liderul ALDE, dl. Cojocaru, susține vocal si cu votul absolut orice proiect sau strategie a PSD.

M-am uitat pe lista ALDE de la alegeri și acum se închide un cerc, înțeleg mai bine contextul descris mai sus cu controale, demisii și concurs scos (”previzibil”) acum. La începutul articolului scriam despre campanie 2020 și de faptul că cei mai implicați în campanie au fost răsplătiți… dar dacă trebuie „răsplătiți” și „soldații” de la PSD2, adică ALDE? E o întrebare, iar răspunsul îl aflăm imediat după concurs.

Ce este la fel de interesant este ca primăria nu face niciodată public pe pagina de FB când sunt posturi scoase la concurs. Trebuie să știi pe cineva, care știe pe cineva, care să te anunțe. Pe site-ul primăriei greu găsesc și eu anunțurile, dar nu cred că mulți știau, spre exemplu, de concurs de angajare pentru postul lui Geo cinema Victoria… A fost concurs… știa cineva?? Iată o metodă de a te asigura că se prezintă doar cine trebuie: nu popularizezi concursul (deși ești obligat prin lege)…

ps: sunt intrebat de ce nu scriu direct despre cine e vorba. Am scris în trecut și oricum nu l-a deranjat pe dl. primar. Acum doar punctez. Până acum am „ghicit” toate angajările dinainte să-și depună candidații dosarul… oare pentru că erau posturi cu dedicație? Sau am eu intuiție bună? Vom vedea dacă o „nimeresc” și de data asta.