Acum ceva vreme vă atrăgeam atenția asupra unui postului de la serviciul Taxe și Impozite din cadrul primăriei Buhuși. Am și făcut atunci o predicție bazată pe Glob și am zis că o postul este al „petrii”. Acum, după concurs, începe partea cu cântec.

Recapitulăm: Postul este scos la concurs pe data de 20.04, are loc selecția de dosare, proba scrisă pe 8.06 și interviul imediat după. DAAR, imediat după interviu apare și o contestație. Foarte , foarte interesantă contestația și vă atrag atenția asupra modului în care a fost rezolvată contestația: a fost anulat concursul și acum primăria a publicat un alt anunț de concurs pentru același post. De ce a fost anulat concursul? Scrie pe site-ul primăriei care este rezolvarea contestației: Nu au fost respectate prevederile art.54 si art.55 , alin.(2) din H.G. nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.

Căutând legea citată, iată ce am găsit la art 55 alin 2: „Interviul se realizează conform planului de interviu întocmit de comisia de concurs în ziua desfășurării acestei probe, pe baza criteriilor de evaluare.”

Acum să vă spun ce am înțeles eu de aici: a fost un concurs iar la scris nu a luat cine trebuie… așadar, la interviu a fost șuntat/faultat cine luase mai mult la scris. CINE a făcut acel interviu nu este sancționat? Dacă s-a dovedit, conform contestației, că nu s-a respectat legea în acel interviu, de ce nu răspunde cel/cea care a făcut acest Abuz. Eu văd că acest comportament este unul abuziv, s-a intervenit într-un concurs, nu? Dovedit prin anchetarea contestației, nu? Nu așa e pe logică?

La ce să ne așteptăm când este foarte probabil ca cel/cea care a făcut interviul la rândul lui/ei să fi beneficiat de un concurs cu dedicație, fiind concurs de promovare și nu angajare. Dacă persoana nu a dat concurs pe bune, nu va respecta unul real, nu? Pun niște întrebăriz, zic eu, de logică elementară, fără să fi fost acolo. Observ ce e scris Oficial pe site și analizez odată cu voi. Atunci când se reface un concurs după ce este aprobată o contestație că interviul a fost făcut tendențios… Oau!, asta e subiect de știrile de la 19.00. Este rușinos ce s-a întâmplat.

Pe final, vreau să remarc două aspecte:

  1. Felicitări funcționarilor ce au avut Curajul de a ancheta și a răspunde pozitiv contestației. Au dat dovadă de curaj. Felicitări!
  2. Ce încredere mai are un buhușean în aparatul primarului când vede așa ceva? Ce încredere mai are când urmează predarea postului dl. Fercu către o doamnă care „va aduce frumosul în oraș” (ca să-l citez pe poet)? Să se mai înscrie oamenii la concurs, sau nu mai are sens?

Aștept cu interes ultimele două concursuri: biblioteca și Taxe și Impozite. Dacă ambele sunt cu dedicație către Cosmi Show și Peatră … înseamnă că primăria nu este primărie.. este Feudă! Înapoi cu 30 de ani când partidul sau un om decidea totul. Dă-le naibii de legi, morală, bun simț, societate civilă… oameni… „Ăia e buni doar la alegeri!”

Partea amuzantă este că nu se mai pot reface concursurile. E ultima șansă! Luați și învățați penru examene că mai există și funcționari în primăriei care nu se lasă! Așadar, dacă te-ai înscris la unul dintre aceste concursuri, dacă iei 10 la scris, nu cred că va mai avea cineva curaj să „intervină” la oral… decât dacă acea persoană este la pensie… mai vedem:)