În fiecare săptămână citesc pe pagina oficială de FB a CSO Buhuși despre noi performanțe. La fotbal și handbal cele mai multe. Junioarele calificate la turneul final J4, băieții la fotbal vin și ei cu rezultate, pe scurt : se face performanță. SUPER!

Acum un an doamna Teslariu își dădea demisia din funcția executivă de la CSO. Plângea în consiliu. Adrian Păduraru era îndepărtat din funcția de președinte al CSO. Practic, fusese schimbată toată echipa. A fost angajată altă persoană la executiv și președinte CSO este consilierul Cristian Pintilie. Îmi amintesc ce articole erau scrise… toți prevesteau moartea sportului buhușean. Toți în afară de mine care ceream performanță pentru câte fonduri se bagă la CSO. Ba mai mult, mi se spunea că-s nebun să cer performanță cu 3 miliarde anual buget, sau 5 sau câte miliarde or fi fost…

Ei bine… se poate! Deci se poate face performanță atunci când se vrea! Păi prin 2018, sper că nu greșesc anul, domnul Adrian Păduraru a decis că „nu merită” să participe la turneul final din cauza regulilor de înălțime. Dânsul a retras echipa de la turneul final pentru a pleca în Germania unde ce a făcut?… Doar o plimbare și atât. Am scris și atunci că CSO trebuie să se ocupe de campionatul național, nu de vizite în Germania și Belarus sau Ungaria. Nu a convenit!

Iată că un an de la schimbarea echipei din fruntea CSO se pare că orice om este de înlocuit! Cum a fost schimbată echipa Teslariu-Păduraru, cum au apărut rezultatele! Deci se poate!? Era doar o chestiune de voință și dorință, viziune, echipă! Oameni buni, sunt domenii unde se face performanță cu bani de acasă! La CSO nu prea le lipsește nici salariu, nici echipament, nici deplasarea… le lipsea doar un LIDER puternic. Care să dorească mai mult, nu să se mulțumească cu veșnicul „noi doar atât putem” sau care folosește CSO pentru campanie și voturi… am dat exemple la momentul oportun. A lipsit un lider adevărat care să se bată pentru fonduri nu să rămână cu 60.000 de ron la final de an că nu e în stare să cheltuiască banii… Avem nevoie de cineva care chiar face treabă și nu e sub papucul primarului deoarece, în continuare, bugetul CSO este mare comparativ cu localități similare. Este foarte bine că au fonduri, banii pentru sport sunt buni, dar mai bun este că acum există echipă care chiar vrea performanță și nu se preface. Aici amintesc și pe Mirela și pe Geo care muncesc cu dedicare pentru copii și au donat de acasă, au dat din timpul lor și au adus sportul buhușean de la minus la plus! Felicitări!