Pe 31 dec, pe la ora 21, am ieșit prin oraș cu ultimele detalii organizatorice pentru noaptea de Anul Nou și orașul era pustiu. Mi-am dat seama că toți erau(m) la petrecerea lui Dan Negru. Pe la la 11.50 m-am dus spre centru și inima mea s-a umplut de bucurie. Nu știu cine a avut ideea cu artificiile dar îl felicit din toată inima. În sfârșit am văzut pâlcuri de oameni fericiți, oameni care ieșeau din apartamente, îl părăseau pe Dănuț la TV ca să vadă artificiile din centru orașului. Același lucru am făcut și eu cu ai mei.

Așa frumos a fost să văd buhușenii adunați la un loc.. de parcă erau zilele orașului. Se simțea fericirea, energia pozitivă. Se puteau vedea oameni realmente fericiți că pot ieși din case la ora 12 pentru artificii.

Și ce artificii… Ca în fiecare an, Buhuși-ul are artificii șmechere, deoarece sunt date de pe Casa de Cultură și sunt de înălțime medie, așadar – se pot vedea foarte fain artificiile. Și au și durat mult, cam 9-8 minute ceea ce e foarte mult! Dacă în primul minut toată lumea se pupa și ciocnea șampanie, ultimele minute deja toată lumea era atentă la SPECTACOLUL DE ARTIFICII! Vedeți, dragi prieteni, omul este o ființă socială, are nevoie de „spectacol”, de entertainment! Așa suntem noi creați! Avem nevoie de supape de ventilare prin care să eliberăm presiunea, tensiunile acumulate. iată de ce este nevoie de spectacole la Buhuși. De activitate! Iar spectacolul de artificii a fost pe măsură. Vă spun că eu la ultimele 2 minute nici nu mă mai puteam uita, am o sensibilitate la lumină și erau așa puternice și faine că voiam să mă bucur de ele și nu puteam dar mă bucuram de energia frumoasă din stradă. Oamenii filmau, sunau cu video în Italia sau la rude să le arate artificiile. Mulți erau îmbrăcați special, doamnele cu paiete, domnii la costum.

Chiar aveam nevoie de un astfel de moment în care pur și simplu să uităm de toate greutățile aduse de ultimii 2 ani pandemici!

Desigur au existat și mici incidente, izolate, cu câteva petarde date aiurea dar mna… sunt inevitabile. Eram eu la Innsbruck de Revelion acum ceva ani și erau astfel de elemente. Deci să nu-i lăsăm să ne strice petrecerea și energia asta frumoasă!

LA MULȚI ANI, dragi prieteni! Să avem un an 2022 mai bun decât 2021! Vă urez sănătate, fericire, spor în toate și împlinirea tuturor dorințelor pozitive! Să aveți parcare, asfalt și apă non stop! Dar să avem și spectacole în viața noastră! Vă pup și vă îmbrățișez.