A fost ședința la Sfatul Popular și acolo, la diverse, am fost surprins de o discuție foarte interesantă. Se pare că de câteva luni de zile firma Heracom încearcă să obține o autorizație ca să facă un acoperiș de terasă sau ceva de genul ăsta, undeva la blocul 227, la parterul blocului de vis a vis de CFR (dacă am înțeles eu bine). Se pare că PSD, prin consilieri și primar, fac front comun împotriva acestei firme care încearcă să supraviețuiască în criza momentului.

Dacă vă întrebați despre ce firmă e vorba, vă spun eu că e vorba de patronul de la fostul Melody. La aceeași ședință, contactat telefonic pentru a vota, Vasile Teslaru, consilier și frate, a spus: „votez da la tot mai puțin Heracom” – afirmație care mi-a atras atenția. Dar de ce așa o ură? De ce această disciplină de partid?

Vă spun eu dece: cine a fost SINGURUL om care a îndrăznit să se ia de Șeful Sârmos? Cine a dat în presă înregistrarea cu Sârmosul Rollsroyan care înjura și amenința le telefon: „las că pun io pi tini niști țâgănoi di la Orghic” (am încheiat citatul parafrazat)?

Așa veți înțelege de ce dl Spătaru nu va primi prea curând nicio aprobare deoarece Șeful ăla mare, cel care controlează tot în oraș, la care mașina primarului e parcată în curtea-i seara, cel care „aprobă” orice angajare în primărie, cel care are cea mai mică lesă pe primar și vice… ei… el a dat informația pe sârmă către Inexistentul și fără de cohonesul PSD Buhuși. Ordinul se execută!

Ce mă face curios este atitudinea domnul Teslariu. De cele mai multe ori domnul Teslariu tace la ședințe și dă senzația unui om profund, taciturn… acum a vorbit! Dar nu normal, a ridicat tonul de parcă era o chestiune personală. Era! Ese o chestiune personală deoarece trebuia să se laude la stăpân că „uite ce m-am luat de dujmanul tău! Merit un os!” Penibil!

O singură precizare am către domnul Teslariu care cam ridica tonul în ședință despre betonarea unor stâlpi/fundații etc: dumneavoastră și firma de covrigi și (mai ales gogoși) are TOATE ACTELE ok? Că aveți betonați niște stâlpi în față. Aveți autorizație de construcție la ei? Poate aveți, nu contează, ce contează este că nu-mi amintesc ca TESLARIU DANUȚ să fi fost vreodată așa hăituit de primărie ca în cazul Heracom, un comersant buhușean cum e de fapt și vicele! Ba mai mult, chiar Viciu este cel care participă activ la hăituirea unui coleg de breaslă, până la urmă. Nu mă înțelegeți greșit, nu-mi pasă DELOC de acea terasă. Nu mi afectează și nu ne va afecta viața noastră cu nimic, dar mă amuză îndârjirea Covriguțului.

Oare doar unii comercianți sunt ajutați la Buhuși? Alții au interdicție dă la șef? Ce urmează? Să pună vize pe „orașul lui”? Suntem tolerați? Mai suntem tolerați? Ce vă spun sigur este că Buhuși nu e Orbic:)