Am fost ușor prins cu diverse proiecte în ultima perioadă (acuș postez și un clip sau două), dar mi-am făcut timp să urmăresc, periodic, viața buhușeanului atât live, la firul ierbii, cât și prin intermediul Facebook ului care este o oglindă interesantă a orașului.

Observ pe grupurile orașului, sau chiar la persoane private, postări ce fac apel la UN SINGUR OM: Viciu! Una două apare ceva de menționat și este tăguit Vicele care este pus la treabă de oameni… iar Vicele se pare că răspunde!

Când spun că „răspunde” mă refer la două aspecte la fel de importante:

  1. „Răspunde” adică se ocupă de acele probleme: bine sau rău… le rezolvă cumva. Majoritatea problemelor semnalate au fost rezolvate și vă încurajez să dați cât mai multe taguri. Domnu Vice e mare, puternic… le duce… sau mai vedem:)
  2. Răspunde în scris la comentarii, pe Facebook, la postarea unde este tăguit numele său. Acest aspect este foarte important pentru mine! Sunt deja 4 ani de când jumătate din oraș este blocat pe pagina primarului unde sunt acceptați doar cetățenii care scriu de bine, care laudă, aplaudă sau felicită primarul (unele conturi sunt și fake). Pe restul cetățenilor domnul primar i-a blocat. Multe persoane îi atrăgeau atenția primarului în funcție despre PROBLEME REALE ale comunității și primarul nu doar că nu răspunde sau nu ia act.. ba chiar bloca pe acești cetățeni. Subsemnatul e blocat pentru că a îndrăznit ca la o postare a domnului primar să citez din președintele partidului, domnul Dragnea, care atenționa că „sunt bani”… doar că ei nu ajungeau și la Buhuși.. deci am meritat să fiu blocat:))

Vă mai amintiți ultimii doi viceprimari? Domnul Zaharia a fost viceprimar 120 de ani:)))… când v-a răspuns vreunei cereri? Vă mai amintiți? În acea perioadă el avea delegare de sarcini să se ocupe de contractul la iluminat public?… o fi fost bine? O fi rău? O fi procurorul pe fază? Om vedea! Sunt doar întrebări. Cert este că am fost eu la dânsul cu o problemă: îmi fusese spart garajul a 3-a oară într-un an și aveam o pagubă serioasă iar dânsul mi-a spus „lasă că-ți trece”… Am dat 100 de euro la hoți și mi-au înapoiat produsele… ca la Buhuși, deci mi-a trecut, a avut dreptate. Ca să nu mai spun de momentul în care am propus în Consiliul Local, în calitate de cetățean, un proiect pentru o stradă și a fost votat în unanimitate. Vicele de atunci, domnul Zaharia, a promis că va redacta el un proiect și îl va depune în Consiliu la următoarea ședință de CL. Au trecut 6 ani de atunci. Cred că atât durează să redacteze o propunere că altfel nu îmi explic. Nu a scris nimic… nu a vrut, era ocupat cu contractele de la ETWO? Întreb… Lista cu probleme nerezolvate de fostul vice Zaharia e prea lungă pentru un articol.

Apoi a urmat CATASTROFA INTERNAȚIONALĂ de vice numit LedMan. O catastrofă de Viceprimar. Eu n-am întâlnit încă o primărie cu un vice atât de incapabil de a realiza lucruri. Dar, mai important de atât, era EXTREM de vocal pe Facebook până când, după vreun an de mandat, toată lumea îl tăguia la probleme și el nu doar că nu le rezolva, ba mai era și tupeist, arogant cu cetățenii. Urmarea a fost simplă: a dat unfriend și a devenit cont privat… Un viceprimar cu cont privat?:)))) Amuzant! Ca să nu mai fie deranjat cu problemele proștilor care îi plăteau salariu și mașină 4×4 – drept pentru care nu deszăpezea în spatele blocului, nu-l interesa nici măcar de vecini!!! Dar destul despre LedMan că sunt doar 4 ani de nimic de trecut în realizările sale din perspectiva mea. Nu are NIMIC notabil în afară de aroganța pe care a afișat-o până când a fost dat afară de alegători ca pe o măsea stricată. A intrat în istoria locală ca un dezastru la alegeri.. oamenii au mereu dreptate și oamenii au votat ORICE altceva dar pe el nu. Așa că a revenit pe ușa din dos a primăriei pe un post ținut cald de primar pentru lacheul său preferat.

În concluzie, nu am avut până acum un Vice care chiar răspunde oamenilor. Care nu se vede Dumnezeu doar pentru ca e Vicele unui oraș uitat de vremuri. Încă răspunde la salut la orice om și încă recunoaște că mai are de învățat, nu se supără când primește critici și mai ține cont și de sfaturi. Tot ce sper este să-i țină Dumnezeu năravul că abia a trecut un an… mai are 3 până la alegeri și acolo va fi lupta aia mare, deși l-aș prefera Vice pentru încă 3 mandate, dacă e să mă întrebați pe mine. Îi stă bine ca Vice că e un om activ.

Fiți pe pace că asta nu înseamnă că dacă pune panseluțe sau mai face vreo nefăcută îl uit… nu, nu! Și asta apreciez. că înțelege că trebuie să mai existe și oameni care au păreri, nu doar lăudaci de partid. Spor!