De curând, în timp ce veneam cu mașina pe Bd. Bălcescu spre centru, pe dreapta, am observat niște gogoși imense deasupra cizmăriei din centru. Ciudat, două pete de culoare pe un perete gri. Îți atrage atenția așa că m-am apropiat și am simțit că e de bine… S-a deschis o gogoșărie nouă la Bohoș.

Nu cred că e Doar gogoșărie că are și alte sortimente. Gogoșile sunt modelul ăla de la mare, mici și cu glazură. Gogoșile sunt bune, se vede că e ulei pus nou, sincer sunt bune, daaaar dacă își vor schimba gustul vă promit că scriu. Acum sunt bune dar glazura e cam standard, prefer doar un pic de cioco.

Pentru mine, vedeta e goufra/waffle-ul cu ciocolată. E un soi de clătită mai groasă făcută la aparat, cu forme de cofraj cu multe găuri prin care pot pătrunde multe bunătăți: cioco, miere, sirop de arțar, frișcă, gemuri, dulcețuri.. Recunosc faptul că e mai bună ca cea pe care o fac eu acasă, se vede când e aparat industrial că o face altfel, acasă nu are acea textură. Iar pe stradă simți mirosul ăla de unt… de unt care se prăjește… mmm… „ca la Paris!”- până deschizi ochii și ești la Buhuși, dar mirosul de unt e de acolo. Nu recomand să cereți bombonele peste glazură că-s cam dure după o vârstă (luni am programare la dentist -mersi Cătălin:)) ). Prețul mi s-a părut un pic mare că-s profesor și eu sunt învățat cu covrigi de la Viciu, mie tre` să-mi dai o pâni` cu o canâ di apă și ăla-s!

Toate ca toate dar mi-o plăcut MULT mai ales gaufra așa că menționez aici pentru că vreau să scriu despre micile bussinisuri din Buhuși, atunci când mă întâlnesc cu ele și mai mult că mi-a și plăcut, iar pe bulevard miroase a: „mi-e poftă”.

Ce remarc pe final este că trebuie să ai tupeu să faci o gogoșărie în oraș. Păi tu te iei la concurență cu gogoșile Vicelui…? sau ale primarului? Oau, alea-s gogoși de nivel galactic. Asta da nebunie frumoasă!:*