Dragi prieteni, am vești foarte faine! Știe toată lumea că sunt un pasionat de tot ce înseamnă istoria acestui mic orășel în care m-am născut. Am petrecut zeci de ore în biblioteci sau la Arhivele Statului căutând orice informație cu și despre Buhuși. După cum știți deja, multe dintre pozele vechi cu târgul sunt făcute de bunicul meu Teodor Plăeșu. Deci, se pare, am moștenit această pasiune.

Ei bine, sunt entuziasma deoarece am descoperit 76 de filme vechi. Sunt filme developate și, parțial etichetate. Marea majoritate sunt poze de familie dar sunt câteva extrem de faine, spre exemplu: poze cu stadionul, orașul, secția de box, poze din spital, poze cu elevi, cu profesori etc. Din cele peste 2.280 de cadre, poate sunt vreo 60 cu și despre Buhuși. Munca de sortare este imensă și abia aștept să încep.

Pentru a vedea și digitaliza pozele, aveam nevoie de o scula specială. Pentru a cumpăra scula, am folosit banii de la Patreon pe care i-am primit ca donație. În doi ani de Patreon, am un singur donator ce depune 4 euro per lună în contul Patreon de Munikipiu. În cei doi ani am strâns 400 de lei:)), am pus și eu tot atât și am cumpărat scula aceasta cu care voi „scormoni” timp de luni de zile în aceste filme.

Sunt obișnuit să dureze această căutare. Uneori stăteam 4 ore și citeam toate registrele plicticoase până găseam un document care mi se părea interesant. Deci sunt obișnuit și îmi place această „arheologie” urbană.

Dacă doriți și voi să susțineți pagina, puteți deveni susținător cu sumă lunară sau fixă. Deocamdată există un singur cetățean care donează câte 4 ieuro pe lună, mulțam pentru asta! iată unde poți intra și susține:

https://www.patreon.com/munikipiulbuhusi

Iată câteva poze cu masa de lucru. Filmele sunt din perioada 75-85, majoritar 1981-82.