De-a lungul timpului am avut mai multe întâlniri cu șpaga sau mita sau… „atenția” pe care încearcă unii să ți-o dea sub formă de „bomboană”. Orice „atenție”, odată primită, nu devine altceva decât bomboana de pe colivă. iar mie nu îmi place coliva deci ar trebui să știți, dragilor, că eu nu mă îndoi la „șpaga” voastră.

Sunt din altă generație, generația cu cheia la gât. Am crescut cu filme pe casetă video și am bătut mingea în fața blocului. Am muncit pentru tot ce am avut, din clasa a 7-a am mers pe șantier și am avu bani să mă îmbrac și să-mi cumpăr cărți, casete cu muzică sau mingea pe care o băteam pe maidan. Cu toate acestea, după ce am împlinit 23 de ani, am fost mereu momit cu mici „cadouri” de la diverși. Miza era mereu aceeași: partidul (sub o formă sau alta).

Am primit oferte de bani, funcții, locuri de muncă foarte bine plătite, materiel de construcții etc. Am refuzat TOT! E greu! E greu și recunosc. De multe ori mă întreb „da oare dacă ziceam da, acum unde eram?.. poate terminam casa de mult, poate aveam o mașină faină, mergeam în concedii, aveam mai mulți adidași… dar dormeam la fel? E greu să ți se fluture pe la nas mii de euro și să refuzi.

Ei bine, dragi prieteni, am avut și oferte penibile. Adică să refuzi mii, e greu, mai ales când știi cât ai muncit pentru orice. Dar să primești oferte penbibile, pe astea le ții minte. Cea mai penibilă a fost din partea Nenumitului care mi-a oferit o masă de tennis de masă pentru elevii de la club DACĂ semnez la PSD. Am râs și am refuzat. Penibil, previzibil.

Cea mai penibilă „ofertă” de prietenie am primit-o ieri… 300 de euro. M-am enervat pe mesager, cu care cu siguranță în această viață nu voi mai vorbi, dar apoi m-am gândit: voi ce ați fi făcut dacă venea cineva cu 300 de euro la voi, după ce ați refuzat mii sau locuri de muncă biiiine plătite? Evident că am refuzat și îl rog pe tractorist să-și bagi banii în fund.

Nu am primit niciodată nimic, nicio „atenție”, dacă primeam, nu avea atâta libertate să scriu, să gândesc, să mă exprim cum am acum. Nu am dat niciodată o „atenție” nimănui, nici la poliție să mă păsuiască cu o amendă/carnet, nici la vreun doctor, sau la ghișeu sau oriunde… nicăieri. Cum vă permiteți, lichele nerușinate, habotnici ai banului și a intereselor obscure, cum vă permiteți măcar să îndrazniți așa ceva??? Nerușinaților!

Cât despre mesager… este deja la a3-a abatere. Practic a cântat cocoul că s-a lepădat de mine a treia oară, ca în scriptură. A 3-a oară când încearcă să mă „combine” să primesc ceva, sau să mă combine cu un om politic/afacerist din urbe. Să-ți fie rușine pentru anii pe care îi ai și pentru faptul că știi cum sunt și nu merit să mă bagi în așa ceva.

Cu siguranță acum a înțeles și tractoristul să-și vadă de treaba lui și de șpăgile lui, că eu nu vreau să am de-a face cu oameni el!

30 de arginți? Așa puțin mă Iudo, mă!