De câteva luni, pe micile ecrane ale telefoanelor, urmărim în direct turnarea celei mai lungi telenovele la care plânge orice casnică ce nu are apă la 11 seara: „Pirații din CRAB-ibe – Blestemul Dușului”. Serialul are actori de top din politica buhușeană și poate fi vizionat și în reluare pe pagina primăriei.


Începem cu 7 scurte și o concluzie lungă, pentru cunoscători:))) Despre ședința de CL din 29 sept., avem doar 7:
1. Dl primar spune că nu plătește el amenda de la Mediu pentru că e amendă pe gunoaiele lăsate de cei care fac grătare acolo. A cui este vina că nu există acolo locuri amenajate pentru grătare? Sau pubele (ca peste tot în locurile amenajate pentru grătare din Ro).
2. Atenție, domnul Vice a vrut să fie ironic. A zis că are probleme cu canalizarea doar pe Republicii. Să zicem, dar s-a spart aceeași țeavă „reparată” de aceeași băeți de 1743 de ori… Aceeași reparație. Ori acolo e Voddoo, ori nu mai știe băeții de la CRAB să cosâtorească cu cepuri de lemn… Moment de reculegere.
3. Domnul primar se laudă că a plantat salcâmii din zona rîpei unde se duceau molozuri… Minciunică? Sunt plantați de elevii cercului de ecologie din Bc și de voluntarii duamnei „Există o Șansă”. Au si poze afișate acolo :))) Dar domnul primar zice că orice e făcut de dânsul:)) #Napoleon
4. Rotaru zice remarca anului, parafrazez: „lăsați-mă cu amintirile voastre, eu nu am apă să mă spăl de ani de zile”.
5. Domnul primar recunoaște public faptul că proiectele străzilor asfaltate în campania electorală din 2020 au fost scrise din 2014. Apoi spune că le-a terminat în 2020 pentru că lipsea proiectul pe apă. Deci 4 ani a făcut proiect la apă, doar proiectul că execuția a durat 1 ani? Și este apă cu program oricum:)

S-a vorbit mult! intens. Poate pe alocuri a părut circ. Nu este circ, e democrație. Să vedeți cum e în Parlamentul Marii Britanii. Sau prin Italia. Abia așa oamenii spun pe față tot. Așa mai aflăm ce gândesc. Ce vreți? Să stea toți mielușei? Nu toți sunt mielușei. Au și ei personalități. Sunt vii! Măcar iau o atitudine pe ceva. Uite, lipsa apei, trebuie să fie cineva să urle ce ar urla 90% dintre noi, hai să fim sinceri. Că vii acasă seara la 11 că ai cărat mobila sau muncă și ești plin de var/pământ, betoane, praf, iarbă, ulei și chestii de care vine murdar un bărbat care muncește și vrei să faci un duș și.. nu ai apă! Niciun musafir nu înțelege că nu ai apă. Nu există acest concept în lumea civilizată! Doar la beduini. Trebuie să existe cineva care să urle. Eu urlam mai tare, poate de asta nu sunt acolo. Aș face fooarte urât pentru că sunt pasional atunci când e vorba de ceva așa esențial cum e apa.

E tensiune în CL. E bună tensiunea. Calmitatea naște monștrii la Buhuși. Fiți siguri, ORICE proiect pentru oraș a trecut. TOT! deci nu e afectată „buna desfășurare a urbei”, dar se pune presiune pe niște chestiuni chiar importante. Eu cred că e nevoie de mai multă presiune dar nu aplicată aleatoriu și nepregătit.

Interesant!