Deja trecu luna de când au fost montate noile pubele de gunoi, alea promise acum câțiva ani. Am tot citit pe net buhușeni supărați că, deși ei duc gunoiul selectiv la ghene, el este luat la gramădă de operator (dl. Buzilă). „Păi.. de ce să-l mai duc selectiv dacă tot e luat la grămadă?”

Să le luăm pe rând: prima dată trebuie să spunem sincer de ce au apărut aceste pubele și răspunsul e simplu: „ ne obligă UE”. La nivel european, colectarea selectivă a gunoiului este un „must”. Amenzile sunt foarte mari. Așadar, cred că este Foarte bine că există aceste pubele, chiar și obligați de frații mai mari europeni.

Buhușeni, nu contează că, deocamdată, gunoiul este preluat la grămadă. În timp, acesta va fi ridicat selectiv, în zile diferite. Deocamdată nu strică se ne autoeducăm și noi. Să ne educăm să strângem/ducem separat gunoiul. Ne civilizăm și noi! Super! Iar dacă vedeți oameni care aruncă aiurea sau vandalizează, interveniți! Acele pubele sunt din banii noștri. Știu că pare, din postările Viciului, că-s puse din banii de la covrigi, dar nu! Sunt din banii noștri și e responsabilitatea noastră să avem grijă de aceste pubele. Ca la noi acasă… nu avem grijă să strângem, să măturăm, să fie curat? Așa și în oraș! E casa noastră… încă!

Unele persoane au remarcat că lipsește un tip de pubelă. Dacă ați fost atenți, vedeți același tip de pubele și pe la Piatra. Acolo au un al patrulea tomberon, sunt cu un soi în plus. La noi e mai pe sărăkie, un soi s-a pErdut pe drum:)).

Poza este cu pubelele de pe Florilor.
PS: nu luați în calcul faptul că s-a rupt cimentul turnat prost de Covrigel Inimăbună. El e bine ineționat dar… atâta poate sărăcuțu!:)))