Sâmbătă, 6 noiembrie, la Parcul Copiilor Buhuși s-a putut auzi sunetul specific ATV-urilor CFMOTO. Mulți curioși au venit să vadă ce se petrece la parc cu atâtea motoare, mai ales că au putut fi văzute ATV-uri care intrau pe poarta parcului încă de la prima oră a dimineții.

Ei bine, este vorba despre campania de Ecologizare de toamna de la Parcul Copiilor Buhuși. La campania de toamnă ni s-a alăturat și ATVRom Piatra Neamț prin campania sa „Fii erou pentru o zi”. Această campanie este ca o adevărată caravană a binelui, caravană ce merge prin țară și intervine acolo unde este nevoie de ajutor, de voluntari, de utilaje. Fix de ce aveam noi nevoie la parc în această toamnă.

ATVRom Piatra Neamț a venit sâmbătă cu mai multe ATV, remorci, utilaje specifice, dar și cu voluntari care ne-au ajutat enorm! Ce nu a putut face primăria, au făcut ei! Prin luna Mai am depus o cerere către primar ca să ne împrumute un tocător de crengi pentru a toca ultimele crengi rămase. Deși primarul a aprobat, vicele nu s-a ținut de cuvânt așa că acele crengi au rămas fix lângă muzeu, lână un monument național.

Atâta au știut autoritățile, așa știe domnul Viceprimar Teslariu să se țină de cuvânt! Așa știe să respecte istoria noastră că deh … el stă în Racova, nu îi pasă de istoria localității astea!

Dar prietenii de la ATVRom au venit în ajutor și am reușit să scoatem, printr-un efort colectiv MARE, toate crengile lăsate de primărie. Au fost scoase și gunoaie din spatele fostelor cuști ale maimuțelor… știți voi din episoadele trecute… coroanele cu „regrete eterne”. Imaginați-vă de când sunt acele mizerii acolo… Ani de gunoaie aruncate de la cimitir.. ani.. va trebui să revenim acolo la curățenie din primăvară.

Până pe la prânz am scos crengile și, după o pauză de masă alături de Pizza Mille Gusti – partenerul nostru tradițional, am reluat munca alături de voluntarii de la ATVRom Piatra Neamț și au fost scoase toate frunzele si duse în zona de compost. A fost o muncă ce ne-a fost ușurată de utilajele de la ATVRom. Vedeți în poze remorcuțele – au fost aur. Treaba merge mult mai ușor când ai cu ce, iar prietenii de la ATVRom au fost la înălțime. Trebuie să spargem pușculița să achiziționăm și noi un ATV la Parc deoarece tare ajută la treabă mai ales că avem zone de râpă și ravene greu accesibile dar nu și pentru ATV-uri.

După muncă, a urmat și o tură scurtă cu ATV-urile prin pădure. Tura a fost scurtă pentru că nu ne-am oprit până nu am terminat treaba, dar toți participanții au fost extrem de încântați că a rămas ceva în urma muncii lor iar sentimentul de bine dat de o acțiune de voluntariat se vedea pe chipul tuturor voluntarilor uniți de ATVRom Piatra Neamț în campania „FII EROU PENTRU O ZI”. Le Mulțumim din inimă pentru că au ajuns cu această caravană și la Buhuși, la părculețul nostru și au pus o umărul. S-a simțit! Revin cu un episod video de la Parc si cu alte detalii.

Acțiunea a fost un real succes și mă bucur enorm că o firmă de la Piatra a auzit de noi și a venit în ajutorul nostru! Îi aștept cu plăcere de câte ori vor să vină la parc, nu doar la treabă ci și de plăcere. Iată câteva poze!