De vreo săptămână orașul se află în șantier. Se schimbă bordurile de la scuarurile centrale de pe Bd. Republicii, adică de pe centru. De multe ori am început să scriu acest articol doar că nu prea înțeleg care e noima. Eu tot am mers la ședințele de CL încă de anul trecut și de multe ori am auzit discuții despre bordurile „lui Turcea”. Așa erau numite pentru că pe vremea lui Turcea au fost montate dimpreună cu refacerea întregului bulevard cu canalizare schimbată în doar câteva luni, remember? Asta e de fapt motivul real pentru care nu au fost schimbate de domnul Zaharia… ca să fie înjurat mereu contracandidatul, amuzant, ții un oraș în mizerie pentru o miză politică:))

De fiecare dată când se discuta în CL (Consiliul Local) despre acele borduri, se propunea desființarea scuarurilor de pe mijlocul bulevardului Republicii. 
Acu cică nu se poate să le desființeze pentru că, așa cum ziceau consilierii, nu pot monta stâlpi de iluminat decât dacă taie copacii. Mă miră acest argument deoarece știu bulevarde în alte orașe unde s-au montat stâlpi pe laterale și s-au trase șufe între stâlpi iar pe aceste șufe s-a montat iluminatul public. Destul de banal, dacă e să mă întrebați pe mine. Dar ce știu eu?:))

Nu mă înțelegeți greșit, sunt PENTRU orice se face în acest oraș. Important este să se facă CEVA, nici nu mai contează că inițial propuneau altceva. Să se facă, asta contează. Știu asta pentru că eram la ședință la care chiar domnul Vinca, dacă nu mă înșală memoria, a spus „domnu primar, trecutul e trecut, să ne uităm la prezent și să schimbăm bordurile că arată rău”(parafrazând, bineînțeles).

De fapt, eu am aflat „pe surse” de ce se schimbă bordurile și nu au renunțat la scuaruri… ba chiar se și grăbesc să termine, nu de alta dar acuș vine frigul, vine luna decembrie și e sezon de plantat panseluțe! Acesta este adevăratul motiv pentru care se schimbă bordurile: vine luna decembrie sau, cum o numim noi, luna panseluțelor… Vă dați seama câte miliarde or să mai pape scuarurile alea cu panseluțe puse la temperaturi sub limita înghețului?

Doamne ajută!