Mă tot gândeam zilele astea să-mi schimb mașina. O am de ceva ani pe asta de acum și de vreo 3 ani tot amân schimbarea. M-am tot uitat, am căutat modele, dar nu găsesc un model care să fie nou de ani, să îmi placă și să mă încadrez la bani și la impozit. Salariu de profesor…nu îmi permit să plătesc impozit mare.

Tot discutând cu diverse persoane, îmi spune cineva: „Ce tot te ferești de mașinile cu motor mare? Păi taxele și impozitele e pentru fraEri!” Și cam așa este! Păi sunt oameni din primărie care-și reglează taxele din pix. Plătesc doar 10% din taxe, de exemplu de la 2300 impozit la mașină, ei modifică din pix și plătesc doar la 230. Totul din pix! Tare ce vă spun, sau ce?

A! Evident că s-au sesizat oamenii din primărie doar după ce fostul soț a făcut plângere penală pe faptă. Așa că UNICA problemă actuală a angajaților de la primărie nu este ca un coleg face fals în acte sa plătească impozit mai mic la mașină, ci să-l bârfească pe fostul soț… numai mie mi se pare că e de „d-ale lui Mitică” toată treaba asta?

Stați liniștiți, cu sau fără anchetă penală, angajatul tot angajat rămâne. Ce mă frapează este tupeul.. să faci așa un fals și apoi să ai tupeu să “chemi” primăria unde lucrezi să-ți facă recensământul?… Asta înseamnă să fii mafiot(ă). Sau să ai tupeu inconștient. Vom vedea ce va ieși dar eu mizez că deja se desface batistă pentru țambal, „că așa e în tennis!”

Deci! Revenind la chestiune, întrebarea mea rămâne: ce mașina îmi iau eu?

Off topic: Am văzut că la primărie e momentul când mulți își schimbă mașina… În scurt timp, parcarea va arăta ca un show-room. Poate cu ocazia asta îmi acceptă și mie sfatul și schimbă parcarea. Adică: am propus să se facă parcarea în spate cu intrarea prin lateralul din dreapta primăriei (cum te uiți la clădire de pe Republicii). Cred că dacă nu ar fi așa mândri și ar accepta sfatul meu, ar mai descongestiona parcarea primăriei și ar fi și un flux mai bun, ar încăpea mai multe mașini… Ar avea loc și contribuabilul unde să parcheze când plătește impozitele… zic.