Cred că cea mai mare realizare a primarului Zaharia ține de educație. Să explic.

Am fost invitat la premierea elevilor de clasa a XII-a. Pe scenă a fost invitat și domnul primar care a avut un discurs extrem de bun. De altfel, cred că asta a fost atuul mereu, discursul, e un primar intelectual, poate cel mai din ce am avut noi la Buhuși. Aici.. ce e a lui, e a lui. Deci discursul a fost bun, a punctat corect, a fost afabil și motivațional, dar mai cu seamă a fost modest. Mi-a plăcut foarte foarte mult și am ascultat cu atenție. Poate îl dă la TV Buhuși și veți vedea dacă zic bine sau nu.

Am fost și eu puțin pe scenă să acord un premiu și, spre mirarea multora, am fost de acord cu discursul domnului primar. Avem, în prezent, cele mai faine școli pe care le-a avut vreodată orașul. 90% din elevii ce participă la cursuri în sistemul formal, au parte de condiții demne de 2021. Nu am avut niciodată școli atât de frumoase, dotate, la zi cu toate. Nu am cuvinte să-mi exprim bucuria când văd ce proiecte au ieșit. Da! Au fost mici întârzieri, mici adaosuri la cheltuieli, dar toate sunt normale. Oricine a muncit și a construit ceva va înțelege când apare și neprevăzutul în construcții. Așadar, sper ca noile generații de elevi să conștientizeze ce oportunitate au și să utilizeze la maximum toate resursele pe care le au. Pe vremea mea… ploua în sălile de clasă și iarna nu era căldură și ne dădea seara la știri la TVR1 la telejurnal… alte vremuri… Dar acu, acum putem spune că școlile din formal sunt în anul 2021 (90%). BRAVO!!!

Sper, din toată inima, că domnul primar își va apleca privirea acum și asupra non-formalului – Palate și Cluburi. Și noi facem educație, și noi același beneficiar final: copilul. Poate că un copil nu va ține minte teorema lui Pitagora, dar vă spun sigur că ține minte când a urcat pe o scenă la 13 ani să spună o poezie în fața a 300 de oameni. Asta îl va marca, poate, mai mult. Trecem peste faptul ca CL a avizat planul din care și Clubul Copiilor face parte… Adică nu există doar învățământ formal, există și non formal. Sperăm că vom putea face față să ținem pasul cu investițiile din formal în cazul în care în continuare vom fi uitați pe ultimul loc, oaie neagră:)