Într-un comentariu pe pagina noastră (unde nu este blocat cum sunt eu blocat la ei pe pagini), Șeful de la Cultură-Sport a încercat o plăpândă „revergorare” în spațiul online. Articolul plătit pe paginile buhușene (am poze la o nevoie de dovadă) nu a dat roade, așa că s-a băgat în seamă pe pagina care, ciudat, mai e citită. Dincolo de limbajul demn de un șef serviciu Cultură, domnul nostru dovedește că musca nu-s eu, ci musca este el, deoarece vrea puțintică atenție. Ca un fost prieten bun ce sunt, i-o acord.

Din păcate pentru acest domn, el nu a citit cu atenție articolul. L-a enervat pozică de mireasă și m-a reportat, e ok, a șters-o FB-ul. E un pamflet, dar un pamflet pe bani publici dragi cetățeni. Pentru că sunt mulți bani publici. Să le luăm pe rând. Voi răspunde, punctual, la replica domnului Șef serviciu Cultură și Sport:

  1. Argumentarea mea se referă, în paragraful următor al articolului pe care nu cred că l-ai citit cu atenție, la faptul ca în consiliu se alege componența CA-ului și că asta trebuia făcută înainte de alegeri. Dacă ai fi fost în sala de ședințe, ai fi auzit motivarea consilierilor de a schimba componența CA-ului: „dacă primăria este finanțator principal, e normal să avem, noi, CL-ul, cei mai mulți membri”. Cam justă observația chit că te deranjează. Dacă erai în sală, îl auzeai pe domnul Giani care a propus, spre salvarea ta, un membru CA din partea primarului. Astea trebuiau votate ÎNAINTE de alegeri, când aveți majoritate, iar acum CL-ul nu mai avea motiv să te schimbe. Ai înțeles ce am scris? Te-ai lăudat că ai secție de șah, mai frecventeaz-o, te-ar ajuta să vezi câteva mutări înainte. Și da, sunt varză că e post săptămâna asta.
  2. Tot ce am spus la punctul 1 se aplică aici dar aș mai adăuga, pe scurt, faptul că au fost 10 consilieri, nu 11. Și faptul că, așa, pentru adevăr, anul trecut ți-au rămas, dragă președinte, 65k de lei. Anul acesta aveai cerut buget mai mare ca anul trecut, cu competiții oprite. Las-o jos cu banii că te-a învățat domnu primar prea burghez. Prea ți-a aprobat tot fără performanțe pe măsura bugetului. Ca să nu compar bugetul lui Nae și performanțele lui, cu bugetele și performanțele tale… Deci au tăiat 25% dintr-un buget cerut mai mare (decât ce reușiseși să cheltui) în condițiile în care NU sunt încă deloc competiții și e acuși jumătatea anului iar tu ai rămas anul trecut cu 65k pe care le dădeai pe becuri? Bună argumentație!

Și da, ai dreptate parțial, s-a „depolitizat” CSO… doar de PSD. Acum că are doar consilieri din opoziție, s-a schimbat frontul de putere spre opoziție, dar nu s-a depolitizat, așa cum scriam înainte de vot. S-a depolitizat doar de PSD, ai dreptate aici și nu mă doare mâna să-ți dau dreptate, n-am așa mare aroganța că eu nu câștig nimic din scris…ca alții…

Dacă mai scrii despre dezbateri, te rog fă-o ca să mă provoci la o dezbatere publică, online. Eu accept.

Începutul comentariului său este un giuvaer al lipsei de logică, domnul zice, citez: „Ce fericire pe noi ca suntem contemporani cu un asemenea expert in tot si-n toate și care ne vrea doar binele!” Am crezut că este autodescrierea lui. Păi este informatician și a fost președinte la un club sportiv. Este informatician și e șef serviciu CULTURĂ! Da pe bune acum, ce legătură are el vreodată cu activitățile culturale?… Mă rog! Să fie primit pe salariu baban! Doamne ajută!:))

La final, zice că „pozez în fată mare” doar că nu îmi amintesc să-mi fi ținut el lumânarea la pat vreodată. Dar dacă asta este exprimarea unui șef la Cultură pe oraș, se aprobă! Și da, îmi permit să spun că-s deontolog. Eu m-am retras la alegeri și nu am scris nimic. Nu am fost și nu sunt membru de partid. Nu am primit funcții de la partid. Nu am scris minciuni pentru partid, Nu am atacat la comandă online pentru partid. Și, „previzibil”, nu am lins clanțele judecătoriilor pentru a face contestații omului care m-a creat și mi-a dat să mănânc atâția ani…

Vedeți, spre deosebire de alții, la mine se poate comenta. Aceeași trupă m-a blocat pe multe pagini/grupuri. La domnul primar sau la grupurile deținute de fostul consilier, sunt blocat să comentez, dar eu NU l-am blocat pe unica mea pagină unde scriu despre oraș. Asta înseamnă să fii deontolog și să nu-mi fie frică de adevăr. Eu nu mă ascund în spatele block-urilor.:)

            Aștept invitația la dezbaterea publică.:)