Acest episod, cinci, prezintă ultimele două puncte pe care le-am propus în cadrul consultării publice: siguranța și confortul cetățeanului.

Începem cu „siguranța cetățeanului”.

Orașul Buhuși nu și-a făcut o updatare a tramelor stradale. A folosit tramele stradale moștenite din perioada comunistă, când traficul era total diferit. În prezent, majoritatea trotuarelor sunt mici și dau direct în stradă. Se identifică zone de mare risc (ex: strada Văioagă – în fața spitalului) unde circulația ar impune garduri de protecție a pietonilor de trafic. Am propus două aspecte la acest punct:

  1. Identificarea zonelor de risc. Protejați pietonii utilizându-se garduri de protecție de bun zimț și în acord cu arhitectura, nu rămase de la alte proiecte cum ar fi de pe strada aeroportului Bacău.
  2. Lărgirea zonei carosabile și a trotuarelor – spre exemplu strada Vaioagă în fața spitalului, strada dintre FISC și Profi etc.

Un alt „capitol” pe care l-am inventariat, scris și trimis spre consultarea publică a fost „confortul cetățeanului”, unde am propus 3 puncte, după cum urmează:

  1. Digitalizarea completă a primăriei cu serviciile din subordine.
  2. Refacerea spațiilor verzi din jurul zonelor rezidențiale.
  3. Crearea unei aplicații prin care cetățenii pot semnala, în timp real, problemele din oraș: gropi, lămpi arse, câini comunitari agresivi, gunoaie etc. Prin aplicație pot atașa locul exact prin gps și o poză. Această aplicație trebuie să fie mult mai interactivă decât petiția online de pe site-ul primăriei care este greu de accesat și neprietenoasă.

În poze avem situația de pe strada Văioagă și un spațiu dintre blocuri:)