Textila Buhuși a avut un meci amical cu LPS Roman. Am mers la teren, sincer să fiu, fără pretenția de a vedea un meci spectaculos. Din multe motive: pandemie, lipsă de confruntări în teren, echipa se cam plimbă prin alte locuri, nu au bani, etc etc. Oameni buni, ori Textila Buhuși joacă foarte bine, ori LPS sunt foarte slabi, ceea ce nu cred. Am rămas foarte plăcut surprins! Doar că eram deja „nervos cu nervii capului” că în prima repriză au ratat mult în fața porții. Țipam acolo și mă bucuram de ziceai că joacă Steaua la Sevilia. Mi-a plăcut mult echipa. Au câțiva jucători tehnici, un căpitan cu spirit de lider. Au apărare bună și cel mai important au atitudine, sunt mereu primii la minge, atacă mingea, se duc peste adversar. Asta e important! Spiritul! Auzeam și pe antrenorul de la Roman că-i certa pe elevii săi că nu se implică la fel ca cei de la Textila.

Mi-a crescut inima, normal! Când auzi de ai tăi din oraș că-s buni și-s lăudați și de adversar…băi! O mândrie. Sincer! Deci trebuie să mergeți să-i vedeți! Și unde nu este tehnică, ei compensează prin muncă și se vede pe teren.

Un aspect mai puțin plăcut a fost faptul că ambele echipe s-au schimbat pe teren. Nu au fost primite la vestiare și asta este extrem de…penibil. Ne facem de râs. Îmi era mie rușine de rușinea lor…nu a copiilor, ci a autorităților. Vine echipă cu autocar de la Roman și le interzici să intre la cabine? Se schimbau copiii afară… Jenant! Dacă nu vedeam, nu credeam, dar… Am rămas cu un gust amar, cu o mare durere în suflet când vezi niște copii care se agită, care muncesc și sunt tratați așa. Nu mă interesează că e Nae Butuc, sau e Zizu, sau putea fi și nea’ Purică…Oricine ar fi fost trebuiau lăsați să se schimbe la vestiare că suntem în 2021 și copiii au drepturi, sunt egali. Ei trebuie să facă un meci frumos, nu să se schimbe pe teren, mai ales că erau și spectatori…

PS: Antrenorul de la LPS Roman striga „nu mai fiți indolenți!” și m-a întrebat un băiețel din tribună „ce înseamnă indolent”, i-am explicat. Uite că și la stadion se poate face și alt fel de educație, nu doar fizică. Iar dacă mă uit la atitudinea căpitanului și a echipei…se face și educația caracterului, a moralei, a atitudinii..nu o zic eu, o zicea chiar antrenorul echipei adverse.

Hai Textila, Hai Buhușiul!