Viața culturală din orașul Buhuși nu există deoarece, la nivel local, nu există evenimente culturale tradiționale organizate de instituții publice. Singurul eveniment cultural cu tradiție este volumul de creații literare Fabulous coordonat de subsemnatul și care, în acest an va ajunge la volumul 8. De aceea propun:

a. înființarea unui ansamblu de dansuri și muzică populară. Ansamblu ce poate avea spectacole, turnee, participa la concursuri. Poate descoperi portul tradițional buhușean, dacă acesta există. Conform muzeului de etnografie, la Buhuși nu sunt costume populare tradiționale. Acest aspect poate fi schimbat.

b. Înființarea unui concurs Național de folclor. Orașul Buhuși este un oraș „rural”. Acest gen muzical este preferat de cetățeni și de elevii navetiști. Ansamblul ar deservi toată aria de polarizare a orașului. În acest moment elevii merg la ansambluri de la Bacău, Piatra Neamț sau chiar satele învecinate ce au ansambluri dar la Buhuși nu avem. Propun cu Insistență ca acest festival să fie realizat în parteneriat cu un ansamblu din orașe mai mari sau un ONG și nu de doamna directorul de la Casa de Cultură deoarece este nevoie de experiență pentru a realiza ceva de calitate la nivel național.

c. Realizarea unui Festival Național de Film de scurt metraj (de preferat de comedie). Vom folosi numele regizoarei de geniu Elisabeta Bostan în braduirea trofeului festivalului. Festival de vară, în aer liber, de comedie, cu premii și susținere din partea CNC, UCIN, UARF etc. Acest festival trebuie realizat în parteneriat cu singurul membru UCIN din oraș.

d. Construirea unui teatru/cinema în aer liber în zona Parcului Zoo în colaborare cu Palatul Copiilor Bacău care este disponibil și dorește un astfel de parteneriat. Aceste spațiu poate fi folosit pentru festivaluri, spectacole, premieri la finalul anului școlar, proiecții de cinema etc. Dpdv al geografiei locului, acest proiect este fezabil.

PS: sper că voi putea realizare o parte dintre aceste puncte și fără ajutorul primăriei ci cu ajutorul vostru, a buhușenilor. Deja am pus rotițele în mișcare. Rămâneți aproape!