Am citit pe Deșteptarea un articol care m-a îngrozit! Pozele sunt cu adevărat dure și pot cutremura până și cel mai dur om. Peste 50 de cadavre de câini sunt în diferite stadii de putrefacție undeva în Buhuși.

După ce am văzut pozele și am citit detaliile cu cățeii puși în saci de vii, am crezut că nimic nu poate fi mai rău…apoi am văzut declarația domnului primar: “cadavrele sunt de mai de mult, gradul de putrefacție este de 100%. Sunt într-un loc relativ izolat, nu sunt un pericol pentru locuitori. Urmează să facem o anchetă, să vedem de unde provin”.

Adică domnul primar știa despre toate astea și nu a făcut nimic? Pentru că exprimarea sa dă de înțeles că știa și că acum face o anchetă. Noroc că cei de la Deșteptarea, alertați de unii buhușeni, au scris și pozat ororile. Altfel, zăceau acolo mult și bine. Zona este foarte aproape (întâmplător) de canisa care deservește primăria în ceea ce privește câinii comunitari. Așteptăm și punctul lor de vedere.

Primarul știa? Ce a făcut? Că el spune că știe tot. Cum de a ajuns Deșteptarea înaintea lui sau a oamenilor din primărie? Avem departament de mediu? Cu ce se ocupă? Este vreodată cineva răspunzător de toate acestea? Va fi cineva tras la răspundere? Sau tot mortul e de vină? În cazul acest câinii.

Răspunsul primarului: „sunt într-un loc relativ izolat, nu sunt un pericol pentru locuitori” mă îngrozește și scârbește deopotrivă. Este ODIOS că avem așa ceva, domnule primar, nu contează că e în centru sau la periferie, este la Buhuși! V-ați obișnuit să vă pese doar de centrul care votează?… Sunt siderat atât de ce am văzut în poze cât și de răspunsul primarului… Încă o dată: Știa? Ce a făcut? Ce fac cei de la mediu? De ce aflăm doar din presă? Cine va răspunde?…

Voi pune și câteva poze luate tot de pe deșteptarea: