Ieri, 26.02.2021, s-au întrunit comisiile pentru recepția a două proiecte din urbea noastră: trama stradală Florilor – Dragoș Vodă – Bucegi și Bulevardul Nicolae Bălcescu. Norocul nostru, ghinionul lor, este că locuiesc în zonă și am prins comisia când se plimba pe strada Florilor. Toată comisia mulțumită de „realizări”. Niciunul nu era intrigat măcar de problemele de pe acest tronson. Am scos instinctiv telefonul, am dat drumul la filmare și le-am pus câteva întrebări celor de la primăriei, de la RusTrans, de la ISC… Mai jos aveți clipul video cu întâlnirea noastră ad-hoc.

Evident răspunsurile lor au fost în derâdere, în bătaie de joc deși problemele semnalate sunt reale. Pe Florilor 3 geigere nu sunt conforme. Ing. Boboc, responsabil de la primărie de această „traumă” stradală a spus că pot fi mai jos cu 2 cm. Dar niciun reprezentant de la primărie nu a scos proiectul să verifice ce reclamam. Ce scrie în proiect, el spune cum trebuie să fie, noi pentru asta am plătit. Cu toate acestea, am scos ruleta din dotare și am luat la rând toate geigereiele de pe străzi. În clip, geigerele pozate, deși par aceleași sunt mereu altele. Cea mai gravă situație este pe strada Bucegi unde toate geigerele sunt lăsate cu până la 8 cm. Adevărate gropi deși lucrarea este nouă și ÎN GARANȚIE!

Tot firma RustTrans a fost responsabilă pentru instalarea noilor trasee de apa lăsând în urmă adevărate ghene… Confruntat cu aceste probleme și întrebat și de problemele de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, dirigintele de șantier, domnul cu mustață din clip, îmi spunea să-mi văd de treaba mea că străzile sunt foarte bune, totul este în ordine… Știm cu toții dezastrul de pe Bălcescu și.. cu toate acestea, acest domn zice că e bine… după ce, conform site-ului primăriei, doar pentru Bălcescu acesta a încasat 10.000. Pentru Trama mai sus menționată nu avem încă suma dar, din primele informații, este similară.

Așadar, banii noștri, ai contribuabililor au fost buni, dar ei ce ne oferă? Aroganță, tupeu, lucrări dezastroase, dispreț. Evident că au fost și amenințări dar faptul că filmam m-a protejat.

Angajații de la primărie, cei care trebuiau să țină cu cetățeanul, se făceau că plouă, se scuzau de atitudinea „obraznică” a unui cetățean care îndrăznește să comenteze în fața constructorului și a inspectorului de la ISC. Cu siguranță ei NU sunt de partea noastră în această speță în care eu eram personajul negativ și niciunul nu a venit să repare greșelile.