De sărbători, primim celebrele mesaje care încep cu „fie ca lumina…”. Acum, că s-au terminat sărbătorile, putem vorbi despre lumină… nu? Primul care a atras atenția asupra iluminatului în luna decembrie este domnul Primar Vasile Zaharia care, printr-o postare pe Facebook din 15 decembrie, ne anunța marțial că:

Opoziția 1-Buhușenii 0
Buhușenii sunt lăsați să se uite la bec, la propriu, de consilierii locali care ar trebui să-i ajute, nu să le bage bețe în roate. Pe scurt, din cauza respingerii alocării bugetare de astăzi, votate de consilierii PNL, PRO România, PMP și de singurul consilier ALDE nu vom mai putea interveni la iluminatul public. (înlocuit becuri și lămpi) până anul viitor.

Domnule Zaharia, vă anunț pe această cale că nu suntem cu toții atât de proști și nici slugoi! Pe bune, v-ați uitat în calendar înainte să vă iasă minciuna pe gură? Sau erați roșu la față de nervi că nu ascultă consilierii la ordin și v-ați bâlbâit în scris? Cum adică „până anul viitor”? Vă bateți joc de noi chiar așa?… Adică mai erau două săptămâni din 2020, 14 zile! Ați fi montat acum, repede, becurile? Serios? Ați fi lăsat porcul și jumara ca să ne montați ce nu ați reușit 4 de ani?:))) Tare…ca Făt Frumos. Urmează explicația:

Pe larg,  opoziția a făcut front comun împotriva PSD si a respins, cu 12 voturi la 6, alocarea a 65 000 lei pentru capitolul Iluminat Public. Banii proveneau de la CSO Buhuși și ar fi ajutat la rezolvarea numeroaselor probleme ale sistemului de iluminat public.

Deci, primarul mai avea de la CSO bani nefolosiți… 65.k adică 650 de milioane vechi (ca să nu ne încurcăm) și a vrut să cumpere becuri. Domnul primar, dacă nu aveți activitate la CSO de ce naiba angajați Șef Departament Cultură Sport? Deci încă un vid de logică și vă auto faultați. Vă bateți cu propriile cuvinte. Dacă tăceați…

Deci recunoaște PUBLIC că nu are pic de activitate pe sport, iar cultura e moartă în panseluțe, rămân banii necheltuiți și tot el angajează șef la un departament fără activitate cu salariu de 100 de milioane pe lună? Cam da! Continuă:

Fără aceasta alocare bugetară, nu putem face nicio achiziție pe capitolul respectiv, chiar dacă plata s-ar face la 30 sau 60 de zile.

Păi, domnule primar, până acum cum ați făcut? Cum s-au făcut achizițiile până la această ședință dacă ne anunțați apocalipsa și că, din cauza consilierilor care nu au sărit la cap când ați centrat ca ultimul ghiolban la fotbal, nu se mai pot face achiziții? Hai să demontăm altă minciună! Am verificat ce cheltuieli au fost făcute pentru becuri de către Primar in 2020 si am descoperit că, doar pe becuri, s-au cheltuit…Atenție!!!!!…peste 800 mil. Cum ați putut până acum să faceți achiziții de 800 de milioane pe becuri si de ce acum nu se mai pot face? Deja e a treia minciună!
Nu se lasă, mai are de spus:

Contestatarii au căutat tertipuri și au cerut să știe la care stâlpi se va interveni cu acești bani. Un NONSENS! Ei vor să știe la ce stâlpi se vor schimba becurile.. becuri care nu sunt, încă, arse! O alocare bugetara nu înseamnă ca banii sunt, deja, cheltuiți.

Aici apare a doua discrepanță majoră, offside de logică (ca să înțeleagă noul șăf cultural). Primarul spune inițial că „banii proveneau de la CSO Buhuși și ar fi ajutat la rezolvarea numeroaselor probleme ale sistemului de iluminat public”, iar când este întrebat de consilieri „bine bre nea Vasile, care sunt aceste probleme grave ale iluminatului? Ce becuri schimbi? Ca să știm ce aprobăm”, chestie care se întâmplă în orice Consiliu Local în democrație, primarul răspunde arogant: „UN NONSENS (cu caps)! Ei vor să știe la ce stâlpi se vor schimba becurile…becuri care nu sunt, încă, arse!”… Deci, ce voiați să plătiți cu 65k?? Panseluțe la becuri?

Pe de o parte ,vrea banii pentru că sunt probleme mari, pe de altă parte, când e întrebat concret, HABAR NU ARE problemele. Pe de o parte spune că „nu vom avea becuri și nici nu vom putea cumpăra”, pe de altă parte a mai dat 800 de milioane pe becuri in 2020 fără probleme sau ultimatumuri și ambiții…Pe de o parte, NU are activitate la CSO și o recunoaște public, pe de altă parte, angajează pe post de șef serviciu Cultură și Sport…care cultură, care sport? Cine să-l mai înțeleagă?
Revenim cu partea cea mai frumoasă, finalul, în ep.2, credeți-mă că merită!

Iată câteva achiziții care s-au putut face fără crize de isterie la andropauză:

Contactați pentru un drept la replică dar și pentru a explica situația din perspectiva lor, atât vicele cât și primarul au refuzat acest drept la replică. Probabil erau ocupați, unu cu panseluțele și altul cu jumara. „Să fie Lumină!”…