Pamflet pe pâine

Campania începe cu capul doctorului Toron?

Am urmărit cu surprindere modul în care un articol (link mai jos) despre doctorul a fost distribuit și crescut în media localăp și județeană. Articolul mi se pare .. cum sa mă exprim elegant?: „la comandă”, la cerere… la pont? Unde este știrea din articol? Se presupune că mi se relatează acest caz pentru că are un impact, o relevanță că există Știrea, nu? Deci doctorul Toron este anchetat pentru că ar fi luat „șpagă” 50 de lei și 100 de lei? Asta este miza articolului? Realizați ce e aia o mită? Adică articolul nu spune nimic despre, de exemplu, vânzarea de 14 hectare de teren ce se încearcă a fi vândute. Sau despre străzi amânate, bani cheltuiți stupid… Deci e mai grav și important că Toron ar fi luat cât? Care e suma totală? 500 de lei? 1000 de lei și 2 borcane de marmelada? Credeți că glumesc? Nu! Toron e acuzat că a primit șpagă niște costiță de porc afumată. Doctorul este musulmani nu mănâncă deloc carne de porc… sesizați absurdul situației? E doar începutul.

Hai să ne interesăm mai bine ca să înțelegem…deci doctorul Toron nu voia să facă gărzile cum zice dl Poiană. Poiană este sunat de Diaconu și este amenințat. „Întâmplător” apelul este înregistrat de Poiană (cine înregistrează apelurile telefonice?) și imediat (ca răzbunare?) îi face plângere la parchet doctorului Toron? Eu asta am înțeles. Apoi, timp de un an, doctorul Toron este înregistrat audio-video… Un an. Știți cât costă un an de înregistrări?… Milioane. Pentru ce? Care e miza? 1.000 de lei și 3 pârjoale?

Deci procurorii, polițiștii, cei de la servicii.. toți au anchetat la denunțul dl. Poiană, – au montat camere pentru atât? Pai asta ar veni nici 0.000001 % dintr un hectar pe care vrea Vasile Zaharia să-l vândă. D”apoi 14 hectare. Despre asta nicio anchetă, niciun denunț. nicio luare de poziție… nicio tehnică de înregistrare?

Daca Toron a luat banii și e vinovat, asta va decide instanța. Dar oamenilor, să ne revenim… Chiar distrugem un chirurg? Gata? Îl anulam? Pedeapsa capitală pentru 3 cârnați și 50 de lei? Eu am mers la dl. doctor Toron de 3 ori ca pacient. Niciodată nu mi-a cerut un leu. Habar nu avea cine sunt. Am citit comentariile oamenilor la articolul din Libertatea. Toți comentatorii spuneau ca nu au dat și nu li s-a cerut bani niciodată. Or fi și care au dat, asta decide Onorata Instanță. Dar de ce merită umilit așa dl Toron? De ce acum? De ce un ziar important dă acest articol (zic eu la comandă) preluat Doar de o anumită parte a presei locale?

Dacă e sa mă intrebați pe mine, răspunsul vine în a doua parte a articolului în care aflăm că de fapt cel care l-a denunțat/turnat a fost dl. Poiana, actualul manager. Nasol!

Cred că, deși se dorea ca acest articol să fie în favoarea domnului Poiana, va avea efectul invers. Citesc și eu comentariile, vorbesc cu oamenii, mă uit în glob.. e nasol. Vă dați seama că articolul e citit de doctorii din spital, de colegii doctorului Toron? Ce înțeleg ei de aici? Că dl Poiana, fost angajat la spital, l-a turnat pe fostul său șef? Cred că tocmai a crescut gradul de frică și paranoia în spiltal. Se înțelege că oricine îl supără pe domnul Poiana așa pățește? Sincer, mă tem și eu acum să-l supăr pe dl. Poană că eu merg des gol prin casa și dacă pun ăia camere sa mă filmeze poate mna… Mă prind nasol… Am și pus puțină burtică .. n-aș cam vrea sa fiu filmat atâtea luni.

Nu știu cine a solicitat acest articol cu miza 150 de lei și 4 eugenii, dar lumea de rând, aia operata de medic, aia te-a pierdut de la inimă. Când lovești într-un chirurg iubit (cu bune și rele), lovești in toți pacienții lui și când la articol scrie că dl. Poiană a făcut denunțul… Asta face ca omul de rând să ia partea doctorului Toron, iar colegii doctori… Ei bine vorba aia „sângele apă nu se face” și „corb la corb nu și scoate ochii”. Colegii doctori care au văzut articolul și cine a denunțat… Repet, e nasol articolul are doar efecte negative pt denunțător. Dacă nu era iubit Toron, era foarte ușor. Dar e iubit de oameni că a făcut mult bine, spre exemplu i-a făcut mult bine domnului Poiană… a uitat?…

N-aș fi scris nimic despre articolul din Libertatea, știu de conflict de ani de zile, dar nu am vrut sa scriu despre o luptă de orgolii până când am văzut ultima postare a dl Poiana pe Facebook cu deviza: „vrem o țară că afară”… Deci dl. Poiană ne explică faptul că a făcut denunțul din simț civic? Acolo este simțul? Să fie turnat și anchetat omul care l-a ajutat și a cărui funcție de manager i-a luat-o? Dar dl Constantin Poiană nu a făcut niciodată o luare de poziție (nu zic despre denunțuri) despre situația critică a orașului, străzi, lipsa apei, proiecte amânate, angajări la comandă etc. Ba mai mult, este al doilea om în PSD și a mai și fost pe listele PSD la alegeri… NIMIC din orașul acesta dezastru nu l-a deranjat ani de zile… adică tot orașul este „ca afară” mai puțin doctorul Toron ?… din cauza lui nu avem „o țară ca afară”? Dar ani de zile cât dl. Poiană a fost subalternul dl. Toron, de ce nu l-a denunțat? De ce a stat complice ani de zile dl Poiană și nu a zis nimic? De ce despre starea orașului nicio postare, dar a făcut plângere împotriva lui Toron, omul care l-a luat de la centrale termice și l-a adus unde este acum..? Sunt absolut uluit și mâhnit să văd așa ceva și sincer…sunt și temător de răzbunarea dl. Poiană asupra mea, dacă-l supăr..

Simt… dezamăgire. Mizele pentru care este distrus un chirurg foarte bun sunt meschine și nu au nicio legătură cu o „țară ca afară” decât dacă țara aceea este Congo…

Pe final vă întreb: care este este miza articolului (că miza denunțului e de necomentat, e micronică)? O miză ar putea fi să se dea în PNL, deși PNL e mort, doar că primarul e disperat să lovească în PNL oricând mai ales acum că nu s-au votat pământurile. A doua miză ar fi să se lovească în Toron deoarece e iubit de doctori și să „ne” asigurăm că nu se întoarce la direcțiune, mai ales că urmează alegerile de primar și nu se știe dacă nu cumva se mută dl Poiană la primărie… după ultimul său articol despre „o țară ca afară” cred că sună a politică. Deci a treia miză ar fi campania electorală care începe cu capul lui Moțoc, pardon.. Toron. Am găsit marea corupție: 400 de lei și 5 biscuiți…? Dacă nu ar fi salvat niște sute de vieți dl doctor Toron, era ușor… dar dai într-un om care a salvat oameni, care te-a ajutat, care te-a format, care a muncit… Un om care acum, sub atâta stres mediadiatic și atacat, pus sub urmărire, anchetat, mers în tribunale.. mai poate opera la fel? Oare tot stresul ăsta nu-l afectează … asta nu face ca un chirurg bun care ar ajuta oamenii din oraș în loc să opereze este târât prin tribunale? Ajută asta orașul cu ceva? De ce lovim atât de tare într-un om care e iubit, care e ceva ce nu poți fi niciodată… Doctor… dureros.


https://www.libertatea.ro/stiri/chirurg-filmat-cand-lua-spaga-pachete-de-tigari-sau-sacose-cu-alimente-de-la-pacienti-desi-avea-un-salariu-de-4-000-de-euro-4788110?fbclid=IwAR2mrwUCS2iboycVUtBRgqrh8eUsp6nsd-_Sf2BvzAvyQSXzUdyNWkNjEZ0

Previous

Primarul și prerevelionul de campanie electorală

Next

Despre un manager care nu a mai fost

1 Comment

  1. Cristian Livezeanu

    Felicitari pentru articol !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén