Hotnews a publicat un articol cu analiza Băncii Mondiale despre calitatea vieții la oraș. Vă miră că Buhuși a ieșit pe ultimul loc la 13 dintre categorii? citez:

„În șapte localități se înregistrează niveluri de satisfacție sub 40%, în trei dintre acestea ponderea fiind sub 30%: Simeria (28%), Băile Herculane (25%), Buhuși (18%), arată un raport al Băncii Mondiale.

Adică suntem cei mai nemulțumiți de calitatea vieții per total… La alt capitol intitulat: „Prezența, atragerea investițiilor private” untem pe ultimul loc. ULTIMUL! 21%… Desigur că domnul Zaharia a făcut tot ce aputut pentru un singur investitor căruia i-a vândut (cu cântec) terenurile și spațiile din fabrică. Deci cei 21% care sunt mulțumiți sunt de la unica firmă din oraș ajutată real de primărie și de domnul primar.

Există un singur capitol la care suntem fruntași: sentimentul de siguranță în cartiere: „În patru orașe sentimentul de siguranță în cartier depășește 90%: Buhuși (90%), Drobeta-Turnu Severin (92%), Suceava (92%) și Sinaia (97%). În cinci localități nivelul perceput de siguranță este mai mic de 60%, iar în Caracal mai mic de 50%.” Primăria, alungând jumătate din oraș la muncă în străinătate, au plecat și bagabonzii. Mai puține spargeri.

Suntem pe ultimele locuri și la satisfacția față de transportul public…. Pe ultimul loc suntem la Cultură și Sport. Ultimul loc din ȚARĂ! ULTIMUL! Oameni buni, nu ne crapă obrazul? Cu atâtea miliarde sparte pe salarii dotări și altele, suntem pe ULTIMUL LOC în țară? Realizați că suntem ultimii din Europa? Deci Buhuși este pe ultimul loc în Europa la cultură și sport! Aș comenta mult despre cei doi numiți de partid să conducă cele 2 ramuri dar scriu degeaba. Se apucă de plâns că eu sunt de vină că suntem pe ultimul loc, nu faptul că-s ei incompetenți…

M-am uitat de urgență pe pagina primarului Zaharia. Nimic despre aceste statistici rușinoase. La dânsul pa pagină în continuare e blocat juma de Buhuși, e soare, e frumos, e cel mai frumos oraș… Realitatea arată că domnul Zaharia ne ține în rușinea de a fi numiți cel mai slab oraș din Europa! Rușinos!

Buhușeni! Ne place unde suntem?… adică pe ULTIMUL loc din țară, deci din Europa…? vă simțiți mândri? Eu nu! Credeți că îi crapă obrazul primarului sau cuiva din primărie? NU! Dacă ar avea onoare, tot Consiliu Local, Primarul si Vicele și-ar da cu toții DEMISIA DE ONOARE văzând rușinoasele statistici. Dar nu o au! Lor le convine că suntem ultimii. Că săracii sunt ușor de manipulat!

Iată la câte capitole suntem ultimii din Europa, fiind ultimii din țară:


1. Baza pe care o avem în administrație publică: ULTIMUL LOC!

2. Locuri de muncă: ULTIMUL LOC!

3. Spații culturale – ULTIMUL LOC!

4. Investiții – ULTIMUL LOC

5. Străzi – ULTIMUL LOC! – spun asta de atâția ani…

6. Starea clădirilor – ULTIMUL LOC!

7. Spații pentru sport și timp liber – ULTIMUL LOC!

8. Lupta cu schimbările climatice – ULTIMUL LOC!

9. CURĂȚENIE ORAȘ – ULTIMUL LOC!!! din Europa! Penibil!

10. Spații verzi – ULTIMUL LOC!

11. Timp liber – ULTIMUL LOC!

12. Calitatea vieții – ULTIMUL LOC!

13. Atragerea de investiții – ULTIMUL LOC!

articol honews:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25786442-calitatea-vietii-oras-banca-mondiala-facut-clasamentul-celor-mai-bune-orase-care-locuiesti-functie-asteptarile-fiecaruia.htm