Am văzut cu toții ce prăpăd a făcut apa la ultima ploaie serioasă. S-au rupt norii, cum se zice, iar cantitatea de precipitații pe metru pătrat a fost mult peste ce poate duce pârâul din Bodești, așa că a ieșit din matcă. Am primit de la o cititoare imagini video cu momentul în care vine viitura la podul dintre Bodești și 1 Mai.

Am citit foarte multe comentarii, dar am fost și pe teren, să văd cu ochii mei înainte de a scrie și trebuie punctate câteva aspecte importante. În primul cred că ar trebui să fim corecți față de Vice. De un an de zile curăță canalele de fugă de pe dealuri. Sunt zeci de poze cu aceste acțiuni. Poate nu am fost ok cu modul de expunere a lucrărilor, dar mereu am apreciat faptul că a curățat rigolele, a curățat canalizea din oraș, a pregătit, mai bine ca în alți ani, orașul pt acest poto

A fost perfect? Departe de perfect! Canalul pârâului nu era curat, decolmatat. Dar de pe dealuri era pregătit, astfel că daunele au fost mai mici decât puteau fi, cred că arăta mult mai rău acum zona dacă nu erau curățate canalele din partea superioară. Deci trebuie să dăm Vicelui credit pentru pregătire.

Cu siguranță că se putea și mai bine, dar dacă doar criticăm și nu arătăm și părțile bune va spune (uneori pe bună dreptate): „dacă fac nu e bine, dacă nu fac tot nu e bine”. Un pic de moderație nu strică.

Am postat și eu multe imagini de la cetățeni. Consider că acolo unde mâlul este mare, nu poate un cetățean să curețe singur, în primul rând nu are unde duce tot acel mâl/noroi… deci este normal să intervină primărie, ceea ce a și intervenit și am și pozele.

Am mai citit postări despre faptul că muncitorii de la primărie au dărâmat un copac pentru a avea acces la noroaie. E clar, de mulți ani, că nu există delicatețe în multe mâini din oraș, mai ales a celor de la echipa primăriei. Aici subiectul este delicat deoarece implică o anumită doză de educație, de bun simț al prestatorului care să înțeleagă că este în serviciul cetățeanului. Mai duează câțiva ani, dar se va ajunge acolo dacă avem atitudine.

Așa cum va mai dura ani ca unii buhușeni să nu mai arunce gunoaie în albiile pâraielor… S-a văzut acum câte gunoaie erau aduse de ape… Alea de cine sunt aruncate în albie?… Repetenți mulți consăteni la capitolul civilitate:)

Evident că sunt bune și rele. Să punctăm pe alea bune și să cerem îndreptrea scăpărilor. Dar intervenția post ploaie a fost destul de promptă.

PS: iată de ce e bun un buldo să-l avem noi. Să ne gospodărim. Una dintre achizițiile pe care și Munikipiul le-a susținut:D