Dacă duminică ar fi alegeri pentru funcția de primar, doar doi candidați pot fi luați în considerare ca eligibili la ora scrierii articolului: Dl Zaharia și Dl. Teslariu. Doar ei doi ies în evidență în oraș ca personalități ce se pot bate la alegeri pentru acest post.

Așadar, ce s-ar întâmpla dacă duminică ar fi alegeri și cei doi ar fi contracandidați? Globul de Cristal spune că lupta ar fi strânsă fiind una din același partid așa că nu dă un câștigător deoarece nu se bagă în partid. Eu însă aș vota și în turul unu și în turul doi cu Dan Teslariu. Da! L-aș vota pe Dănuț! Pagina Munikipiu tot nu s-ar implica politic, ar fi închisă la alegeri dar eu aș vota, pentru prima dată după multă vreme, cu un candidat.

Să explic cu un exemplu: plimb cățelul în fiecare seară pe strada Mircea Voievod. De vreo lună am observat că au dispărut acele tuburi mari oranj, alea de canalizare. Tuburile au zăcut acolo ignorate de peste 4 ani. Instant am gândit așa: sigur le-a luat Vicele. Știți de ce? Pentru că e singurul care ar gândi să facă ceva. Poate nu el le-a luat, dar asta e percepția mea și a multor cetățeni: Doar Dan putea face treaba asta bună! Pentru că 4 ani dl. Zaharia a ignorat orice problemă am semnalat noi, cetățenii. Aroganța , tupeul și lipsa de interes fața de oraș au ajuns la cote uriașe din partea primarului. Așadar, nu s-ar fi sinchisit dl Zaharia să mute acele țevi. Singurul care s-ar putea gândi, ca un gospodar, să le ia… este Vicele. Acesta este adevărul. Iată de ce l-aș vota pe Dănuț!

Pentru că merita. E mai dotat cu drive, cu ambitie cu muncă. Vicele, cand e bătut la cap, face treaba. Cum s-ar spune: „Get s shit done”. Ceea ce dl. Zaharia nu a reușit să facă în 20 de ani de primărie, a făcut Dan într-un an jumate. Am mai scris asta. Mai are și el defecte: e oleacă mincinos (ueori promite că face și nu le face sau le amână sine die), e lăudăros, șprițicios, dar asta prinde la buhușeni, e mai din popor cum s-ar zice, e de-a nostru, nu așa arogant ca primarul.

DPDV fizic, cei doi stau bine amândoi, înalți, prezentabili, cu un avantaj evident pentru Dan Teslariu care e mai verde, mai tânăr, mai viril, așa pare. Asta atrage voturi. Iar șansele ca Dan să ia un scor DUBLU decât Zaharia este foarte mare. Avantajul Dl. Zaharia ar fi mașina de vot, frica pe care a indus-o în membrii de partid și discursul public. Dănuț nu are asta dar se poate rezolva dacă vrea.

Partea bună este că Vicele încă nu știe toate părțile legale, așa că depinde de unii angajați din primărie iar asta poate da puterea înapoi specialiștilor din primărie. Domnul Zaharia este extrem de încăpățânat. Cu el angajații nu prea pot negocia, nu prea pot veni cu soluții deoarece dl Zaharia le știe pe toate, de aceea tot ce a realizat a fost cu întârzieri legendare sau… nu le-a mai făcut deoarece dă chix… dacă le știe el păe toate.. mnah!

Deci, dacă ar fi să aleg între Dan TeslarIu și Vasile Zaharia, aș vota cu Vicele duminca aceasta. Sunt curios cine va mai candida…