Am întrebat celebrul Glob de Cristal despre cum ar arăta Consiliul Local Buhuși dacă duminică aceasta ar fi alegeri locale la Bohoș. Globul a fost destul de succint: PSD ar câștiga cu cel puțin 6 consilieri. Nu, nu cei care vor fi cap de lista, ca și tura trecută. Dar ar avea minimum 6 consilieri, dacă nu 7… PNL și Pro România au împreună 8 consilieri pe bază de ură de PSD și pe bază de oamenii cu Tetelul în suflet, cei care votează Turcea „all the way”. Următoarul partid este .. AURul lui Nae cu vreo 2 (max 3) consilieri. Această formațiune politică nu există încă la nivel local, în sensul că nu există prin acțiuni sau activitate politică. Ea există pe hârtie, dar pe fondul unui tumult național, AUR ia 2-3 locuri, depinzând pe cine are cap de listă (îmi amintește de PPDD). Mai rămân 2 locuri și aș îndrăzni să citesc în Glob că domnul Vinca rămâne singur în Consiliu… (ultimul loc este marja de eroare care se joacă între AUR, PSD sau chiar un independent, de ce nu?

Supriza ar fi absența domnului Cojocaru după vreo 20 de ani de Consiliu. Nu cred că mai prinde consiliul decât printr-o minune: să fie primit la PNL sau la USERE… cred că la usere nu a fost, că în rest… a fost la toate. Adică ar mai fi o combinație să intre la AUR cu Nae, e ca la Oscar când Will Smith a dat o palma lui Chris Rock:)).

Cât despre primar, așa cum am scris încă din decembrie 2020, primar iese în proporție de 90% domnul vice Teslariu Dan, zis și Inimă Bună. Este clar candidatul celor de la PSD, dacă ne uităm cum pozează dânsul că a preluat „frâiele” primăriei și cum a fost preluată comunicarea sa oficială de echipa PSD Buhuși. Spun asta pentru că sunt 100% că nu dânsul își scrie postările. După formatul postărilor, este aceeași persoană care scrie și pentru primar… Acum 2 ani nu avea nici poză de profil, acum este cel mai activ din primărie pe mediul online.

O fi bine că el va fi primarul? Nu știm. Ce știu este că în 2022, primarul ar trebui să fie cel care coordonează, cel cu strategia, viziunea, comunicatorul.. ceea ce Danuț nu e. Vicele de acum va fi primar dar el poate fi doar viceprimar… Nu mai e ca pe vremea lui Gheroghiță când primarul punea panseluțe. În 2022, un primar coordonează echipe, face strategii, atrage fonduri, investitori, știe să vorbească public la orice eveniment, este, în concluzie, imaginea orașului. Poate domnul Dănuț să vorbească liber în orice situație? Are dțnsul Viziune? Știe să citească, înțeleagă un priiect european?

Hai să ne gândim la cel mai doct dintre primarii pe care i-am avut! De departe este domnul Zaharia, un intelectual, un om ce putea vorbi liber, despre orice domeniu, oriunde și oricând. Respect pentru asta! Ei, acum imaginați-vă cum ar arăta un discurs al domnului Teslariu la o lansare de carte, expoziție, decernare de tiltu etc…

Am zis că iese primar în proporție de 90%, deci mai există și cei 10% ca domnul Teslariu să nu fie ales primar. Șansele sunt mici dar hai să analizăm: spre exemplu ar fi 5% posibilitatea să apară un candidat mai bun de la PSD. De fapt, cel mai bun candidat ar fi domnul Poiană, de departe cel mai dotat, din toate punctele de vedere și, cred eu, cea mai bună alegere pentru oraș…. Dar nu cred că își dorește dânsul să intre în primărie… Au mai rămas 5% ca domnul Teslariu să nu iasă primar, situația în care s-ar face o dezbatere publică în campania electorală și acolo ar fi o probă de scris după dictare… Live… șah mat.

Noapte bună!:)