Am urmărit online cu interes și popcorn ședințele de Consiliu Local pe Buget. Circ, pâine și multă vrăjeală. Fix ce ne place nouă la români. Regret că nu a fost și o manea pe fundal și un pic de fum de la o tarabă cu mici… era fix ce lipsea din peisaj. Multă vorbă și concluzia e tot aia: rămâne cum vrea domnul primar. E ca și cum mergem la un șpriț și vorbim până dimineață cu zero rezultate.

Cât despre buget… Se aloca sute de milioane sau miliarde pe chestiuni fără viitor și altele sunt lovite de refuzul primarului bazat pe antipatii sau pe lipsa de oportunitate față de campania pesede din 2024. Adică, așa cum scriam anterior, se pun bani la pușculiță pentru viitor, adică pentru 2024.

A luat cuvântul și vicele. Îmi place de mor logica sa. Spune că are nevoie de oameni la spații verzi dar se jură că nu se vor mai face angajări… doar că mâine poimâine este concurs pentru postul de director executiv la CSO? Cine merge la concurs?:))) Ar fi atât de amuzant să fac un colaj cu ce spune dânsul la data de 9 feb si rezultatul concursului de pe 10 februarie (sau când e concursul familiar):)))) Te juri că nu mai faci deși faci deși vine concursul după ce depășesc recordul de angajări cu 4 în 2 luni…:))) Logica de fier. Dar este de departe cel mai bun Vice (executant) din istoria modernă a orașului. Cu logica în discurs mai greu. Mai face câte un offside ceea ce-l face o opțiune dificilă la funcția de primar pe termen lung.

Deși dezlânat, am fost de acord cu intervenția domnului Vinca. Nu cu ce spunea, sau cu stilul de prezentare, dar cu intervenția sa, cu faptul că a spus PUBLIC niște sume pe care cetățenii trebuie să le știe. Sunt multe dar, spre exemplu: 500 de milioane vechi pt bascheți pe Bd n Bălcescu unde a rămas acel Gard hidos… Miliarde la „cultură” deși cultura lipsește. Multe, multe, dar cine să le amendeze? Și de ce, dacă mecanismul este uns?

A vorbit și doamna Bigudiu. Este cel mai bun somnifer. Spune nimic cu un ton de somn. Din perspectiva mea, ce citează dânsa e, de multe ori, pe lângă subiect. Dar trebuie să-și justifice salariu IMENS și multele concedii. Dar mna.. e adusă de la o primărie de la țară cu concurs de promovare. Ce te-ai aștepta?:))

A vorbit și domnul CojocaruL ce a fost în contradicție TOTALĂ cu domnul CojocaruL de anul trecut. În 2021 a vorbit o oră și s-a certat cu primarul. Acum i-a luat apărarea primarului din orice poziție. Dar nu ne mirăm. Domnul CojocaruL a schimbat de atâtea ori taberele că toți sunt foarte circumspecți la adresa-i. În realitate, nu prea mai poate fi considerat într-o tabără deoarece nimeni nu știe cum va bătea vântul în acea dimineață pentru domnul CojocaruL. Este vorba de ce vrea dânsul, niciodată de interes local, cel puțin eu așa văd. Așa-mi arată Globul de Cristal.

Salut intervențiile punctuale și fără finalizare ale consilierilor Flenchea și Rotaru. Dar degeaba vorbim frumos dacă rezultatele sunt zero. Erau Foarte multe puncte de amendat, multe fonduri aiurea… străzi lăsate sparte Până la alegeri… sunt 418 pagini dar dacă le citiți și vedeți niște sume… Cine să facă asta dar mai ales cine să amendeze pe comisii deoarece au rămas fix așa:)))

Opoziția doar s-a încordata să amâne fără să propună vreo schimbare. În concluzie, a rămas tot cum a vrut domnul primar pe care îl felicit pentru că a rezolvat banii de campanie pentru peste 2 ani:))

Este cel mai slab început de an al Opoziției locale. Vă întreb: care mai este rostul ședințelor de CL dacă oricum de fiecare dată a fost cum a vrut un singur om: domnul primar. El a scris pe tot proiectul, pe toate cele 418 pagini, la fiecare referat dacă a probă sau nu. El singur! Consiliul doar a aprobat. A fost martor ca și până acum, dacă e să analizăm real. Dacă tragem linia, de fiecare dată primarul a câștigat, ba chiar i-a și umilit folosind politică pe care o stăpânește foarte bine. Doar un exemplu la îndemână: când a „închis” biblioteca pentru că (cică) nu mai erau bani de salarii dar de fapt oamenii erau în concediu… Eu aș propune să desființăm Consiliul Local. Cheltuim bani degeaba doar ca să mimăm democrația. Actul democratic ori este cu finalizare, ori deloc. Actele mimate nu ne interesează.