Am fost ieri la ședința ordinară de CL unde, printre altele, s-a luat iarăși în discuție organigrama după care funcționează primăria. Pentru cei care nu știu, consilierii opoziției au solicitat primarului Vasile Zaharia o eficientizare a aparatului de specialitate, o aerisire având în vedere că acum primăria funcționează la aproape maximum posibil legal de angajați (din datele pe care le am, peste 150).

Primarul nu vrea nicio modificare a organigramei. Vicele vrea mai mulți angajați, iar opoziția vrea reduceri de personal, mai ales că duamna contabil șef spunea deunăzi că nu sunt bani, păi cum să fie dacă marea majoritate a veniturilor primăriei se duc pe salarii, de unde să fie și de investiții?

Ce m-a frapat în discuții este agresivitatea și lipsa de logică din discursul „domnului” viceprimar Teslariu a.k.a. Covrigutz. Aș vrea să vă relatez, pe scurt, doar o idee simplă: Răzvan Rotaru vine cu o propunere de bun simț, citez: „Domnule primar, noi vă solicităm o eficientizare a organigramei deoarece considerăm că sunt prea mulți angajați la primărie!”

La această solicitare ce răspunde Dan Covrigel Teslariu?: „Din toamnă ies doi oameni la pensie, nu e nevoie de reorganizare”. Răzvan Rotaru (ingenuu) încercă să explice: „Faptul că o persoană iese la pensie nu înseamnă că se reorganizează și se eficientizează organigrama!” Just 100%. De mare bun simț argumentul care nu doar că nu a fost înțeles, dar am văzut prima dată Covrigu’ Înfuriat (așa cum este la mare Gogoașa înfuriată…). S-a dat într-un spectacol penibil vicele ridicând tonul și făcând Dero pe buze, explicând că el nu are oameni la cosit la spații verzi.

Domnu’ Șerban intervine și întreabă „Ce departament trebuie remaniat sau reorganizat?” Rotaru explică simplu că șeful serviciu Cultură Sport – Adrian Păduraru zis și Tzintzi (copilul de suflet al primarului) – are în subordine 7 oameni care, în general, se ocupă cu ce se ocupă și Tzintzi: cu nimic. Și vin exemplele: la Sala Polivalentă este un angajat, la Cinema un angajat (DA! Este un angajat de la primărie la Cinema…wtf???), la bibliotecă 2 (ca să pape și gurița lu’ nea Ion), la Casa de „Cultură” alți doi… pe scurt, întrebarea avocatului Rotaru e simplă: unde este atâta cultură și activitate sportivă de avem de 7 angajați cu atâtea exemple despre angajați (angajați fantomă le-aș zice eu…). Aici iar a făcut spume Covrigel și a început cu niște explicații de mori de râs. Ne explica despre angajații care au grijă de acele spații… DAAAAR tot vicele se plânge că nu are oameni la cosit.
Pe scurt: Nu era mai eficient (adică ce cere Rotaru) să mute 3 oameni din subordinea lui Tzintzi la spații verzi? Dacă e un om la cinema… de ce? De ce să blocăm un post acolo, la sala polivalentă etc etc? Când i-am putea muta pe toți la spații verzi!!!??? Asta este eficientizarea, nu că ies doi la pensie…

Acum vă spune fratele vostru DE CE e nevoie de acei 7 oameni INVENTAȚI de primar pentru un departament fără activitate: ca să poată fi Tzintzi Șef Serviciu. Adică nu poți fi Șef Serviciu într-o primărie dacă nu ai oameni în subordine, că așa e legea. Iar Tzintzi vrea ȘEF neapărat deoarece titulatura vine cu un salariul mai mare..! Așadar, s-au inventat oameni care să fie în subordinea sa, altfel nu poate avea acel salariu baban:)) e simplu, e pe saiele totul:))) lupta pentru ciolan.

După părerea mea și a globului de cristal, soluția ar fi FOARTE simplă: desființarea postului de Șef Serviciu urmând ca partea Culturală să fie trecută în subordinea Casei de Cultură cu sarcini concrete de la primar: să organizeze „n” spectacole, festivaluri etc. Deci duamna să se ocupe de astea și să fie pusă la treabă, că nu a făcut nic 5 ani, alta care visează doar pensia după o viață de partid…

Apoi trebuie inventat alt post pentru Tzintzi, ceva…director sportiv sau ceva consilier pe sport în primărie, ca să se ocupe de sport și să îl poată răsplăti și pe el pentru campanie. Mutați oamenii de la Cinema și de la Sala Polivalentă la Spații Verzi, dacă tot se plânge Viciu că n-ar cu cine lucra. Și de acolo plecată discuția, fix așa, despre reorganizarea organigramei astfel încât ea să nu țină cont de amante, rude, pile, datorii de campanii și cumetrii sau REÎNTREGIREA FAMILIEI ci de nevoile reale ale orașului și resursele pe care se bazează această primărie.

Dezamăgitoare, pentru mine, este prestația vicelui. Nu-l credeam atât de arogant și agresiv. Era roșu de nervi și zicea niște enormități…oau! Este clar că nivelul de gândire logică pe care o are nu se pupă cu funcția la care aspiră. Din atitudine, el deja se vede primar, dar dacă acesta este nivelul de discurs dar mai ales de logică al unui om care se vede primar peste un oraș (nu sat de munte), atunci suntem cu toții pierduți! Mai bine vindem tot și ne mutăm la Racova, unde suntem vecini TOT CU EL deoarece Covrigutz, care se vrea primar la Buhuși, plătește impozite și locuiește la Racova…interesant, nu?

Ca idee a rămas totul neschimbat, adică așa cum a vrut primarul, ceea ce am și prezis de acum 3 luni când unii naivi se bucurau de demiterea lui Tzintzi. Doar că nu a fost demis și nici nu va fi demis. Și eu cred că Tzintzi trebuie pus la treabă. Dacă tot s-a ocupat de handbal atâția ani, ar fi bine să continue DAR să i se pună obiective. Că el, neavând obiective, doarme în teniși. Deci eu nu îmi doresc să fie demis ci doar să-l văd că face CEVA. Faptul că face campanie la partid nu poate fi considerată muncă pentru oraș. E ca în cazul Dragnea… Deci, la muncă și restructurare la primărie! Nu mai zic de duamna Mitrea – Martinaș că… e o discuție fără sfârșit despre turnătoarea de la „cultură”.

PS: Domnu’ primar a tăcut. Deja e la pensie. Observ cu regret totala sa nepăsare. Știu că mai are doar 3 ani până la pensie, dar a promis niște lucruri în campanie. Nu, nu mă refer la posturile pentru x si y, mă refer la ce a promis oamenilor și care este „moștenirea” sa… ce lasă în urmă? Lumea are memoria scurtă și uită cele 4 străzi… poate se mai trezește și face ceva…are timp!