Intrigat de faptul că în luna decembrie la Buhuși se plantează panseluțe pentru că… era nevoie în primul rând de panseluțe, Am cerut de la primărie în baza legii 544/2001 care a fost costul, dar și actele aferente acestei ample operațiuni. Am constatat mai multe aspecte inedite.

Prima dată s-a realizat plantarea de material vegetal, în speță panseluțe pe 2-3 decembrie. Apoi, pe 4 decembrie, viceprimarul Dan Teslariu face un referat către primar în care cere panseluțele. Iaca documentul:

Pe data de 7 ale lunii are loc achiziția în SEAP, iar pe data de 9 ale lunii are loc procesul verbal de recepție. Pe 10 decembrie se eliberează și factura în valoare de 8000 de lei (80 de milioane vechi) pentru 4000 de panseluțuri… Iaca factura:

Avem două aspecte: pe de o parte, ați mai văzut așa ceva? Deci, a luat panseluțele, le-a plantat și abia după a făcut referat. De unde știa că referatul va fi acceptat sau că sunt bani? Abia după referat se face factura. Așa ceva eu nu am mai văzut. Nu am mai văzut în mediul bugetar cel puțin.

Pe de altă parte…de ce naiba aveam noi nevoie înainte de ger de panseluțe? Scrie la carte că se plantează iarna doar dacă e un mediu protejat. Când o să se umple de sare și de nisip panseluțele alea, vor fi bani și muncă aiurea…O să îmi spuneți că nu contează 8.000 de lei… iaca e salariul meu pe 3 luni și pentru un om de rând, nu ștabii de la primărie, 8.000 de lei e o sumă importantă de care v-ați bătut joc…ca de obicei. Se puteau cumpăra tablete, nu pentru consilieri, ci pentru elevi. Sau măcar de banii ăștia îi jucau la păcănele că avea mai mult sens.