Mă uit la TV și sunt absolut îngrozit. Nu era destul că suntem ultimii în Europa la toate capitolele, anul acesta a mai venit și porcăria asta de virus peste noi și ne arătăm, încă o dată, nivelul superficial la care facem totul. Mă uit la TV și văd imagini cumplite de la Piatra Neamț, de la nici 35 de km distanță de casa mea, imagini de la Piatra unde am și locuit și jucat și de la spitalul unde am fost de atâtea ori…mă uit și tot aștept să mă trezesc din coșmar.

Când vezi tragedii de astea se întâmplă în alte universuri, undeva departe. Ne uitam la Covid și era în China „nu are cum să ajungă la noi, în Moldova sau la Buhuși” și acum e plin orașul. Te gândești dacă știi pe cineva care nu a avut sau nu are Covid. Că avem prea mulți pe care îi știm cu Covid. Acum văd tragedia aceasta cu oameni arși de vii…de vii…De parcă am fi acum în Evul Mediu așa mă simt.

Au ars de vii la Colectiv. Au ars bebeluși la maternitatea din Giulești. Acum ard de vii la Piatra… Nimeni nu a fost vreodată tras la răspundere. De fiecare dată mortul a fost vinovat. Fiecare partid se cațără politic pe aceste tragedii. Avem un președinte complet lipsit de empatie care ne spunea că „au trebuit să moară oameni ca să schimb guvernul ” meu…Și nu este vorba doar de președinte, ci de toți! Ei ne cer votul și pentru o lună își amintesc de noi. Dar apoi? Apoi nu doar că ne uită, ci ne disprețuiesc. Ne disprețuiesc!

Primarii au dezinfectat fix cât a fost campania, acum au uitat de noi. Avem miniștri care promit azi ceva și mâine or să ne taie salariile. Președintele e obsedat doar de alegerile de pe 6 decembrie. Toți sunt la fel de sus până jos, toți se gândesc doar la ei.. dar noi, ăia de rând, pulimea, noi ce naiba facem oameni buni? Noi suntem ai nimănui. Ne uităm cu ard oameni cu zile… ajungi să te bucuri că NU ai avut loc la ATI…Este un caz un domn care nu a primit loc la ATI și acum e în viață…Realizați că sunt oameni care trăiesc pentru că nu erau locuri la ATI? Doamne, ce paradox nebun în anul 2020…

Concluzia mea este doar una: fiecare pentru el! Oameni buni, dacă nu ne îngrijim noi de noi, dacă nu avem grijă de prieteni, familie, apropiați.. vecini…nu are nimeni grijă de noi. Statul nu există! Nu există. La niciun nivel. Nici la nivel de oraș nici mai sus. Sunt doar găști bolnave de putere și afaceri și interese meschine. Noi NU existăm.

Aveți grijă de voi cum puteți mai bine, altcineva nu va avea grijă de noi/voi…. Suntem singuri! Țara nimănui…

Cine putea fi acolo? Tu? Tatăl tău? Mama ta? Sora?…