Am fost astăzi să cuvântez în Onoratul Consiliu Popular.
La speța pe care am prezentat-o răspunsul se rezumă într-un cuvânt: „previzibil”. Nimic nou.

În rest, atmosfera, discuțiile, ședința au fost mai amuzante decât mă așteptam. A fost o ședință cu toate stereotipurile unui consiliu de la Buhuși. Votări plicticoase și foarte frig în sală. Puțini consilieri chiar iau cuvântul sau ridică probleme. Cel mai vocal a fost dl. Cojocaru. Nu știam că este așa priceput că a luat cuvântul la toate spețele, mai mult decât primarul, să moară Chinko dacă nu am crezut că el e Șerifu pă sală! Tot dânsul ne-a mai spus și care este singura și adevărata presă buhușeană. Doamne ajută!

Domnul Doru Vinca a cuvântat, pe alocuri interesant, dar mai e nevoie de experiență ca să înțeleagă ce răspunsuri va da primarul sau îi va anticipa mutările. Cumva primarul îl făcea din vorbe. Adică toți știm, simțim că e ceva putred, dar nimeni nu are toate actele și nu a muncit să descopere chiar tot adevărul…Cam ăsta e feelingul din sală.

A mai cuvântat avocatul Rotaru, interesant, dar nesusținut de alții. Interesantă abordarea și mai ales apărarea domnului Cojocaru. Oricum un punct Rotaru, un punct Cojo. Egal.

Evident că a fost și un moment tipic Păscăluță cu el strigând neîntrebat ceva cu „penalii!” Între foarte amuzant și limită cu penibiluț! A intervenit primarul și l-a pus la punct, pe drept de data asta. Întrebarea mea punctuală pentru Mustacino ține de ținuta vestimentară: de ce poartă mereu sacoul și cămașa cu 3-4 numere mai mici? Se vede că se chinuie. Stă așa încordat că mi-e să nu se scape. Păi dacă strănută plesnesc și sacoul și cămașa la spate!

Ca la Pașcani: „Frumos, da nu prea.” Mă mai duc?

PS: Admit că am râs cu zgomot când președintele dă cameră a spus la microfon: „nu”. Mai sec de atât nu se putea. A irosit 2 litere, atât!:)))